Omnia College viert succesvol 2e Beroepenfeest

Gepubliceerd op 8 maart 2024 om 14:42

Op donderdag 7 maart vierde het Omnia College met trots zijn 2e Beroepenfeest. Na het immense succes van vorig schooljaar was het een logische stap om deze traditie voort te zetten. Het Beroepenfeest heeft als doel om de vaardigheden en talenten van onze bovenbouwleerlingen (klas 3 en 4), zowel op school als tijdens hun stages, aan het grote publiek te presenteren. Dit jaar werkten we weer nauw samen met bedrijven uit de regio om dit evenement tot een succes te maken.

Van 14.00 tot 17.00 uur werden er in verschillende rondes diverse activiteiten en demonstraties georganiseerd in verschillende afdelingen van de school. De onderbouwleerlingen werden begeleid in groepen en kregen de kans om langs verschillende onderdelen te gaan. Op deze manier konden zij meer kennis opdoen over verschillende beroepen en mogelijkheden voor hun toekomst.

Het Beroepenfeest bood ook een uitgelezen kans voor onze leerlingen om potentiële stagebedrijven te ontmoeten. Vorig jaar hebben veel leerlingen direct hun stagebedrijf kunnen vinden tijdens het evenement. Ook ouders, basisschoolleerlingen en andere geïnteresseerden bezochten de dag om het aanwezige talent op school te bewonderen en om een glimp op te vangen van al het moois dat het beroepsonderwijs te bieden heeft.

video: GP-TV

foto's: GP-buro