Samen maakten we Gorinchem Schoner

Gepubliceerd op 24 maart 2024 om 11:21

Op 23 maart hebben buren, familieleden, verenigingen, sportclubs en scholen in heel Nederland hun krachten gebundeld tijdens de Landelijke Opschoondag om gezamenlijk zwerfafval te bestrijden. Ook in Gorinchem was er volop gelegenheid om de handen uit de mouwen te steken en de stad een stuk schoner te maken.

Verschillende initiatieven hebben plaatsgevonden in Gorinchem, waarbij verschillende verenigingen en vrijwilligers zich hebben ingezet voor een schonere omgeving. Burgerinitiatief Schoon Gorinchem organiseerde samen met de Gorcumse Roeivereniging een opruimactie langs de oevers van het Kanaal van Steenenhoek. De Klimaatkring van de Protestante Kerk en Burgerinitiatief Schoon Gorinchem hebben samen rondom de Grote Kerk zwerfafval opgeruimd. Leden van de Groene Kerk (Oosterlicht) en Wijkcentrum Dalemplein hebben zich ingezet rond het Dalemplein en winkelcentrum Hoog-Dalem. Het Natuurcentrum heeft voor kinderen een opruimactiviteit georganiseerd, waarbij iedereen welkom was om mee te lopen met de ponywagen om zwerfvuil op te ruimen in het stadspark. Scouting APV heeft zich ingezet buiten de Waterpoort, de strandjes en onder aan de wal.

Hoewel het leek alsof het overal wat minder druk was dan andere jaren, heeft het voorspelde weer mogelijk invloed gehad. Desondanks viel het tijdens het opruimen wel mee. Er is veel vuil verwijderd, en onze vestingstad is weer een stukje schoner geworden. Samen hebben we Gorinchem schoon gemaakt.

Video: GP-TV

foto's: GP-buro