Lezing over autisme in bibliotheek

Gepubliceerd op 26 maart 2024 om 09:40

Van 30 maart tot 7 april is het in Nederland de Autismeweek. Door het hele land worden verschillende activiteiten georganiseerd om aandacht te vragen voor autisme. Op 4 april organiseert de bibliotheek in Gorinchem een lezing door Marieke Collignon.

Dit jaar staat is het thema: ‘de kunst van het evenwicht’. Voor veel mensen met autisme is het leven één grote evenwichtsoefening. Marieke kreeg na een leven vol onbalans op 32-jarige leeftijd de diagnose autisme. Op deze avond geeft zij een lezing over autisme en deelt haar ervaringen. Er is gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan.

Over Marieke

Marieke Collignon is na een levenslange zoektocht opgelucht wanneer het antwoord op zoveel vragen gevonden worden in de diagnose autisme. Binnen korte tijd vallen een heleboel puzzelstukjes op hun plek; echter blijkt al snel dat door een windvlaag veel stukjes ook weer van zijn plek waaien. Het vinden van een nieuw evenwicht blijkt lang niet zo eenvoudig als gehoopt. Ze besluit de puzzel niet zonder denken weer opnieuw te leggen, maar op zoek te gaan naar een ander evenwicht waarin ze de puzzel kan beschermen tegen onverwachtse wind om daarmee een basis te kunnen leggen voor een (zoveel mogelijk) autismevriendelijke manier van leven.

De lezing begint om 19.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur. Toegang is kosteloos, zowel voor leden als niet-leden.

eigen foto: Marieke Collignon