Wereld Autisme dag

Gepubliceerd op 27 maart 2024 om 12:44

Bron: Samen Gorinchem

Om dit jaar extra aandacht te geven aan Wereld Autisme dag, organiseert het Mantelzorgsteunpunt Gorinchem samen met Herman Wieringa (bekend van de training Netwerkversterking) een leuke, interessante training over ASS. Deze bijeenkomst is bedoeld voor mensen die te maken hebben met een naaste met autisme. Tijdens de pauze van de training staat er ook een lunch voor u klaar.

Wat gaan we doen?

De training begint met het kijken van de film 'Mind my mind'. De film gaat over Chris, een jonge man met autisme, die probeert in het dagelijkse leven zijn obsessie voor modelvliegtuigjes te verhullen. Hans, het mannetje in zijn hoofd, helpt hem daarbij. Hij schrijft de scripts voor allerlei alledaagse situaties en ontmoetingen. Na de film gaan we genieten van een heerlijke lunch, waarbij er uiteraard ook gelegenheid is om met elkaar in gesprek te gaan. Vervolgens gaan we in kleine groepen uiteen om te bespreken (wanneer nodig aan hand van concrete vragen) wat we hebben gezien, wat dat met ons doet en bespreken we wat er anders zou kunnen.

Voor wie?

Deze activiteit is voor iedereen die graag in gesprek wil gaan over autisme. Inloop is vanaf 10:30 uur. Aanmelden kan via https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=a-4vQDhg0Em4DJ28XcI4vdoeJggrLI9AiS5uQtaLahxUOVNNSUQ3MjkwNkRLTlAxNU1SV0ZXV08zNy4u