Living Library keert terug naar Bibliotheek Gorinchem

Gepubliceerd op 9 april 2024 om 11:39

Na het succes van de eerste editie, komt zaterdag 13 april de Living Library voor de tweede keer naar de bibliotheek Gorinchem. De bieb wordt weer een levendige ontmoetingsplaats waar mensen samenkomen om verhalen te delen, te leren en te begrijpen.

In de Living Library worden boeken tot leven gebracht. De 'boeken' zijn mensen met unieke verhalen en ervaringen. Bezoekers hebben de kans om in gesprek te gaan met een diverse reeks levende 'boeken', bijvoorbeeld iemand met een zeldzame ziekte of een non-binair persoon.

‘Tijdens de eerste editie van de Living Library hebben we gezien hoe krachtig het kan zijn om verhalen van echte mensen te delen’, zegt Robert Boele programmacoördinator van Bibliotheek AanZet.We hebben vaak bewust of onbewust oordelen over anderen. Bij de Living Library heb je de kans om je eigen vooroordeel uit te dagen.’

De Living Library is een wereldwijd fenomeen dat zijn oorsprong vindt in Denemarken en zich verspreid heeft over verschillende landen. Het is een krachtig middel voor sociale verandering en inclusie. Door het delen van persoonlijke verhalen en het opbouwen van empathie, draagt de Living Library bij aan het bevorderen van tolerantie, begrip en respect voor diversiteit.

Het evenement is gratis en open voor het publiek vanaf 14 jaar. ‘Boeken kunnen tussen 11.00 en 14.30 uur ‘geleend’ worden. De Living Library wordt mede georganiseerd door Poort6 en de gemeente Gorinchem.

eigen foto