Alzheimer Café Gorinchem over het verpleeghuis als thuis

Gepubliceerd op 10 april 2024 om 17:45

Tijdens het Alzheimer Cafe op 11 april in de gemeenschapshuis de Bogerd is Marion Schenkelaars te gast. Ze is leidinggevende in verpleeghuis Het Gasthuis. Marion vertelt over het dagelijks leven in Het Gasthuis en ook over het beleid van open deuren. 

Als je te maken hebt met dementie en je kunt niet meer thuis wonen: wat dán? Als je partner, je vader of je moeder een vorm van dementie heeft en de zorg is te zwaar: wat dán? Dan kan het zijn dat een verpleeghuis een nieuw thuis wordt. Wat kun je verwachten in een verpleeghuis? Welke zorg is daar? Wat kun je doen als mantelzorger? Hoe wordt er omgegaan met het (nieuwe) beleid omtrent open deuren? 

Naast Marion Schenkelaars is ook een casemanager dementie aanwezig om op vragen in te gaan. Iedereen die te maken heeft met dementie is welkom, deelname is gratis. Inloop 19.00 uur: de koffie staat klaar. Start 19.30 uur. Er is een boekentafel, een pauze en ruim de gelegenheid tot het stellen van vragen. Voor meer informatie kun je tijdens kantooruren bellen met ouderenadviseur Suzanne Visser van het Sociaal Team via 06 50747205 of mailen naar suzanne.visser@meevivenz.nl

foto: Alzheimer Nederland