Eerste bewoners nieuwbouw Van Zomerenlaan krijgen de sleutel

Gepubliceerd op 12 april 2024 om 09:39

In de Haarwijk bouwt Poort6 76 eengezinswoningen aan de Van Zomerenlaan en W.F. Emckstraat. Er wordt nog hard aan gewerkt. Maar aan de kant van de W.F. Emckstraat is het eerste woningblok al klaar. Daar ontvingen de eerste bewoners dinsdag 9 april de sleutels van hun nieuwe woning.

De eerste sleutel

Saskia Leferink, manager Wonen van Poort6, overhandigde dinsdag symbolisch een houten sleutel aan een van deze bewoners. “Als je de sleutel krijgt van een andere woning, dan is dat altijd een bijzonder moment. Maar dat het nu om een hele nieuwe woning gaat, die helemaal voldoet aan de eisen van deze tijd. Dat is natuurlijk extra speciaal. Dit gezin woont nu nog in de tegenoverliggende buurt waar we hierna aan de slag gaan om deze woningen te vervangen door nieuwbouw. Het is heel fijn om hen hier een mooie, nieuwe woonplek te kunnen bieden”.

Meteen aan de slag

“We hebben er enorm naar uitgekeken. We kunnen niet wachten om hier aan de slag te gaan en te verhuizen. We gaan vanmiddag al gelijk beginnen met klussen”, vertellen de nieuwe bewoners enthousiast. De twee dochters zijn er al uit wie, welke slaapkamer krijgt. “We vinden het best spannend om te verhuizen maar we hebben er ook heel veel zin in. We zijn ook heel blij met onze nieuwe kamer”.

Duurzame woningen

De 76 duurzame huurwoningen worden in opdracht van Poort6 door Dura Vermeer gebouwd. Projectmanager Ruben Duinker: “alle woningen hebben vloerverwarming die op een bodemwarmtepomp is aangesloten. En op het dak liggen zonnepanelen. Daarnaast hebben we in deze woningen keukens geplaatst die helemaal circulair zijn. Dat betekent dat alle onderdelen op een gegeven moment weer teruggaan naar de leverancier zodat deze opnieuw gebruikt kunnen worden. Deze onderdelen belanden niet bij het afval. En er is voor deze keukens geen enkele boom gekapt. Zo proberen we vanuit Poort6 een extra steentje bij te dragen aan een beter milieu.”

De planning

Ruben Duinker: “de eerste heipaal ging hier 8 maanden geleden de grond in. Daarna is het eigenlijk heel vlot gegaan. De komende maanden levert de aannemer telkens een woningblok op. Als alles volgens planning blijft lopen, ontvangen de laatste bewoners nog voor de zomervakantie de sleutel van hun nieuwe woning.”

Foto's: Poort6