Kerkorganist Nico Blom ontvangt draaginsigne Goud met briljant

Gepubliceerd op 8 mei 2024 om 09:57

eigen foto

Tijdens de kerkdienst van 5 mei in de Johanneskerk is de Gorcumse organist Nico Blom onderscheiden met het draaginsigne Goud met briljant. Dit eervolle insigne, uitgegeven door de Protestantse Kerk Nederland, wordt toegekend aan personen die meer dan 40 jaar een actieve functie vervullen binnen deze geloofsgemeenschap.

Nico Blom begon zijn muzikale carrière al op vijftienjarige leeftijd, en tot op heden blijft hij zijn talent delen tijdens kerkdiensten. Als hoofdorganist van de Johanneskerk levert hij met zijn vakkundige orgelspel een onschatbare bijdrage aan de erediensten. Zijn spel kenmerkt zich door expressieve interpretaties van kerkliederen, waarbij hij de teksten op unieke wijze tot leven brengt.

De erkenning van Nico's langdurige toewijding begon in 2020, toen hij werd onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau ter gelegenheid van zijn 40-jarig jubileum. Dit jaar mocht hij het draaginsigne Goud met briljant in ontvangst nemen, een tweede onderscheiding die hem vanuit de kerkelijke gemeenschap ten deel is gevallen.

Naast zijn werk als hoofdorganist van de Johanneskerk en teamorganist in de Grote en Lutherse Kerken in Gorinchem, is Nico Blom ook de drijvende kracht achter de succesvolle serie Orgelconcertjes in de Lutherse Schuilkerk. Deze zaterdagmiddagserie begint op 4 augustus en eindigt bij een slotconcert door Nico Blom op 24 augustus.

foto: Clazien Buis