Van Toen naar Nu

Gepubliceerd op 17 juni 2024 om 16:36

Een nieuw initiatief van Gorkums Nieuws is de veranderingen in Gorinchem vast te leggen en te laten zien hoe de stad zich in de vele jaren heeft ontwikkelt. Het is altijd fascinerend om door middel van foto's de transformaties in een stad te kunnen zien en te vergelijken met het verleden.

Gorinchem een rijke geschiedenis als Vestingstad en staat bekend om zijn historische charme en architectuur. Het behouden van die historische elementen terwijl de stad zich verder ontwikkelt, draagt bij aan de aantrekkelijkheid en unieke uitstraling van Gorinchem, waar steeds meer toeristen op af komen.

Met behulp van fotografie kun je de stad documenteren, maar ook de schoonheid en bijzondere plekjes van Gorinchem vastleggen. Zo kunnen inwoners en bezoekers blijven genieten van de prachtige Vestingstad die Gorinchem is.

Het is mooi om te horen dat ondanks de veranderingen de kern en charme van Gorinchem behouden blijven, waardoor het nog steeds als de mooiste Vestingstad van Nederland wordt beschouwd. 

Appeldijk en Langendijk

Eerst een foto vanaf de Appeldijk waar vroeger de vrachtschepen in de Lingehaven aan de kade lagen en goederen in- of uitlaadden. Ook zien we de achterkant van de Langendijk.

Het ziet er nu heel anders uit. In de Lingehaven varen alleen nog kleine en groter pleziervaartuigen. Veel booteigenaren zoeken hier nu een ligplaats om de stad wandelend te kunnen bekijken.