Gorinchem vanuit de lucht

Gepubliceerd op 20 juni 2024 om 13:13

Deze keer een aangepaste rubriek "Van Toen naar Nu”. Reden dat ik uiteindelijk een drone heb aangeschaft. Voor mij begon het allemaal met een droom, een wens die ik al jaren koesterde, maar waarvan ik dacht dat het voor mij een droom van een drone zou blijven. 

De reden: mijn lichaam luistert niet altijd naar mijn wensen. Ik bezit slechts één goed functionerende hand te hebben de andere hand functioneert maar matig. Het leek lang onmogelijk om een drone te bedienen met maar één hand. Er waren wel drones met éénhandsbediening, maar dat was meer speelgoed met een plastic lensje.

Ik dook diep in YouTube, keek talloze filmpjes over dronegebruik en raadpleegde een filmcollega die me een kans bood om met zijn drone te experimenteren. Die ervaring was een keerpunt - het gaf me hoop dat het misschien toch mogelijk was met slechts één hand.

Jaap Brunner, mijn grote hulp

Nu wel met een gehavende spaarpot heb ik uiteindelijk de sprong gewaagd en mijn eigen drone gekocht. De uitdagingen waren talrijk. Het uitvouwen van de drone en hem veilig op de grond zetten en weer oprapen in invouwen bleek nog het moeilijkste te zijn. Maar met een beetje creativiteit vind ik steeds meer oplossingen.

Mijn vrouw is mijn partner in crime, ze helpt me om de drone veilig op de grond te zetten en weer op te rapen na elke vlucht. En langzaamaan, met elke sessie, groeit de handigheid om de drone met één hand te besturen.

Best een lang verhaal om deze rubriek aan te kondigen, maar het gaat nu dan ook over luchtfoto's. Hieronder ziet u een oude luchtfoto van jaren geleden. Daaronder een foto, mijn eerste met drone, waar ik best tevreden over ben. Het is ook Gorinchem vanuit de lucht. Nu in kleur en in 360 graden, zodat u met uw muis de hele foto door kan scrollen. U kunt hem zelfs vergroten. Gorinchem vanuit de lucht. Veel plezier