Culturele Zondag 11 februari

Gepubliceerd op 2 februari 2024 om 10:32

Tijdens de Culturele Zondag op 11 februari zijn er weer vele exposities te zien in de musea, galeries en ateliers in de binnenstad. In de Kruitmagazijnen heeft Feline van Hoogdalem als uitvoerend kunstenaar haar eerste expositie ‘Dagdroom’. Verbeelding en verwondering spelen een belangrijke rol in haar werken. In de Burgstraat zijn de galeries ‘Zeven & Twintig’, ‘Sterke Kunst’ en ‘De Burgpoort’ geopend. Deze laatste geeft korting op werken van Sandra Sprong en Day van der Meer. 

In galerie Kunst bij Karel op de Langendijk exposeren kunstenaars Lidy Scholten en Yvonne van Heumen. In de ULO aan de Zusterstraat 31 staat met Valentijnsdag in het vooruitzicht, het thema ‘Liefde’ van Outsider Art Syndion centraal. Petit café la Caponnière exposeert tekeningen van Lilian Carré. Dit is voor haar een crowdfunding project. In de ateliers van Weverij Studio Roodenburg en het atelier voor clavecimbelbouw wordt men ontvangen om een kijkje te nemen in de keuken van deze ambachten. Nostalgie beleeft men in antiquariaat ‘De Juf in de Haarstraat’.

Quilt verhalen en muziek

Molen de Hoop is geopend als historisch erfgoed met een kleine expositie en een prachtig uitzicht over het rivierenlandschap. In het Gorcums Museum kan men gratis de nieuwe historische presentatie bewonderen. De tijdelijke tentoonstelling wordt op dit moment vervangen. In het Hendrick Hamelmuseum zijn de Lingelappers nog steeds aan het werk met hun quilt ambacht. Om 13.30 en 15 uur zal Gert van Raalte de bezoekers vertellen over de quilts in het algemeen maar ook over de samenhang met Hendrick Hamel en de VOC. De Hamel collectie, de tijdelijke quilt expositie en zijn verhalen zijn gratis toegankelijk. In Het Zevende Huis vinden om 15 en 16 uur optredens plaats van singer-songwriter Martin van de Vrugt. Hij schrijft en speelt eigen nummers, geïnspireerd door o.a. de traditionele (Amerikaanse) folk, country, jazz en blues. Entree is een vrijwillige bijdrage. Donna Bastiaans en haar muzikale maatje Dirk-Jan Middelkoop treden op met het meezing café op de Langendijk. 

In theater Peeriscoop weet troubadour Gerard Wortel als geen ander zijn publiek te bespelen. Met zijn muzikale en theatrale creaties en zijn levensliederlijke teksten laat hij je ouderwets lachen en meezingen. Entree € 15,- inclusief een drankje en na afloop een hapjestafel. Aanvang 16.00 uur. Een muzikale afsluiting van de Culturele Zondag met een gezellige nazit.

Gerard Wortel

De Grote Kerk en galerie In de Toren zijn in de wintermaanden gesloten. Alle locaties
behalve Peeriscoop zijn gratis toegankelijk. Het Zevende huis vraagt een vrijwillige bijdrage.
Kijk voor het volledige programma op www.culturelezondaggorinchem.nl