Zelfstandig inchecken met de Riveer-app

Gepubliceerd op 12 juni 2024 om 16:33

Als je regelmatig met de elektrische veren van Riveer reist, is het je waarschijnlijk al opgevallen dat er niet op elke overtocht een kaartjes verkoper meevaart. Dit komt omdat Riveer aanstuurt op zelfstandig inchecken. Stap ingecheckt aan boord en voorkom een sanctie!

Riveer-app installeren

Sinds 13 september 2023 is Riveer overgestapt op een vernieuwde Riveer-app. Deze app is een webapp en is niet te downloaden via de Google Play Store of App Store. In plaats daarvan hoef je geen updates meer te installeren en werkt de app altijd met de nieuwste versie. Bekijk hier de stappen om de Riveer-app te installeren.

Wanneer je de Riveer-app geïnstalleerd hebt op je smartphone, hoef je jezelf eenmalig aan te melden met je opgegeven e-mailadres. In je mailbox ontvang je vervolgens een code die je moet invullen voordat je kaartjes kan aankopen. De app is veilig, snel, makkelijk en duurzaam! Daarnaast kan je in de Riveer-app de actuele dienstregeling bekijken, de laatste meldingen ontvangen en facturen inzien van je aangekochte kaartjes. Let bij het aankopen van kaartjes op je reisgedrag. Kaartjes zijn 1 jaar geldig na aankoopdatum.

Zorg voor een geldig vervoersbewijs

Wanneer je ervoor kiest om niet met een geldig vervoersbewijs te reizen, riskeer je een sanctie. Deze sancties kunnen worden opgelegd door de service- en controlemedewerkers van Riveer. Deze medewerkers lopen regelmatig af en aan op de schepen om te controleren of iedereen correct is ingecheckt. Zorg er dus voor dat je ingecheckt bent voordat je aan boord gaat. Wanneer je geen gebruik van de Riveer-app kunt maken is het een optie om een kaartje bij de betaalautomaat aan boord te kopen. Dit is enkel mogelijk met een pinpas. Wanneer je een uitgeprint kaartje hebt, dan kan je deze inchecken door de QR-code te scannen bij de betaalautomaat.

Tips voor een zorgeloze reis

Wil je zorgeloos naar je bestemming varen? Volg dan deze tips:

  • Installeer de Riveer-app voorafgaand aan je reis.
  • Check altijd in zie je de veerpont aanvaren? Check in op de kade voordat je aan boord stapt.
  • Controleer je incheckstatus in de app om te bevestigen dat alles in orde is.

Door deze stappen te volgen, kun je genieten van een zorgeloze overtocht met Riveer.