Zomerse Lunchconcerten

Gepubliceerd op 13 juni 2024 om 10:26

De zomerse lunchconcertenreeks in de Grote Kerk start op woensdag 26 juni met een optreden van Heleen de Witte, Rob van Heck en Paul Groos. Zij presenteren het programma 'Mythisch met Muziek'. Elke week tot en met 11 september kun je genieten van gratis lunchconcerten van 12.15 tot 13.15 uur.

De Stichting Vrienden van de Grote Kerk, opgericht in 2003, houdt lunchconcerten om de Grote Kerk continu onder de aandacht te brengen. Hun programma bevat naast concerten ook exposities en deelname aan de Culturele Zondagen in de zomer, op de data 7 juli, 11 augustus en 8 september. Van 22 juni tot 27 juli exposeert de kerk werken van de autonome maandagschilders onder leiding van Neeltje Alblas, met het thema 'Vintage, Oud in een nieuw jasje'. Van 3 augustus tot 14 september is er een expositie van de leerlingen van Sia Hollemans, getiteld 'Passie voor creatie'. Daarnaast is de kerk betrokken bij de Open Monumentendag en de nationale Orgeldag op 14 september.

Mythen, sprookjes en legendes

Het eerste lunchconcert belooft een betoverende ervaring te worden met 'Concert in een verhaal, verhaal in een concert'. Al eeuwen vinden componisten inspiratie in oude verhalen. Gluck componeerde bijvoorbeeld een opera over Orpheus en Reinecke's sonate "Undine" is geïnspireerd op een Duitse sage. 'Mythisch met Muziek' verweeft muziek en vertellingen tot een unieke concertbeleving. Verhalenverteller Paul Groos, fluitiste Heleen de Witte en pianist Rob van Heck, allen gepassioneerde en ervaren musici, brengen de muziek tot leven. Samen nemen zij het publiek mee op een reis door de wereld van mythen, sprookjes en legendes.

Ieder jaar weer gratis toegang

Tijdens de wekelijkse lunchconcerten treden diverse musici op, waaronder Liguster, het Mendelsohn trio, Sixpack Jazz Gang, Inge Louisa, the Evergreens, Django à Paris en vele anderen. De concerten starten altijd om klokslag 12.15 uur en zijn vrij toegankelijk voor iedereen. Een vrijwillige bijdrage voor de artiesten? Die zien we graag! Voor meer informatie over de Stichting Vrienden en de lunchconcerten, houd onze aankondigingen in de gaten. https://grotekerkgorinchem.nl/lunchconcerten