Rien en Joke vieren diamanten huwelijk

Gepubliceerd op 20 juni 2024 om 12:11

Burgemeester Reinie Melissant bracht een bezoek aan Rien en Joke Dekkers- den Haan. Op woensdag 19 juni is het echtpaar 60 jaar getrouwd. Het diamanten bruidspaar werd verrast met bloemen en Bliekenbonnen.

Langendijk

Net als heel veel andere jongeren in die tijd ontmoeten Rien en Joke elkaar meer dan 60 jaar geleden op de Langendijk. De plek om te flaneren, te ontmoeten en gezien te worden. De in Zuilichem geboren Rien laat zijn oog vallen op de jonge Joke, zij komt uit Noordeloos. Het jonge stel besluit te trouwen en settelt zich in Gorinchem. Waar zij tot op de dag van vandaag nog steeds met veel plezier wonen.

Huwelijk

Zoals gebruikelijk in de jaren zestig stopt Joke met haar werk als coupeuse en gaat voor het gezin en het huishouden zorgen. Joke is blij dat ze alle tijd heeft voor de 3 kinderen die ze samen met Rien krijgt. Rien is aanvankelijk typograaf maar na het trouwen gaat hij aan de slag als vrachtwagenchauffeur. Uiteindelijk maakt Rien een carrière switch en gaat hij als ziekenverzorger aan het werk in een verpleeghuis. En haalt hij zijn pedicurediploma. Zijn werk als pedicure doet hij met heel veel plezier, hij ziet het als zijn grote hobby.

Maatschappelijk betrokken

Het echtpaar is maatschappelijk zeer betrokken en zet zich in voor diverse organisaties. Zo zamelt Rien kleding in voor Polen, begeleidt hij een Pools gezin en maakt hen wegwijs in Gorinchem. Maar ook Joke zit niet stil. Ze is leidster van het Oranjekwartier en is actief vrijwilligster bij de Rozenobel.

Gelukkig is er ook nog voldoende tijd over om er met de caravan op uit te trekken. Al 50 jaar lang gaat het echtpaar ieder jaar met de caravan op pad. Iets waar ze beiden enorm van genieten.

Feest

Het diamanten huwelijksjubileum is op 15 juni al uitgebreid gevierd met familie en vrienden. Rien en Joke kijken terug op een geslaagde feestelijke dag waar ze met elkaar zijn gaan bowlen en daarna genoten van een heerlijk diner. Vandaag op 19 juni wordt er uiteraard ook stilgestaan bij het diamanten huwelijksjubileum. Samen met de kinderen en kleinkinderen wordt er tijdens een etentje geproost op het 60- jarige huwelijk!

Rien en Joke nemen felicitaties van burgemeester Reinie Melissant in ontvangst.