Lever gratis je kapotte zomerse opblaasspullen in bij Waardlanden

Gepubliceerd op 20 juni 2024 om 13:41

Wanneer de zomer aanbreekt, trekken velen van ons naar het zwembad, het strand of een meer, vaak vergezeld van opblaasbare zwembanden, strandballen en luchtbedden. Maar wat te doen als deze kapot zijn? Van 1 juli tot en met 31 oktober kun je ze gratis inleveren bij de milieustraten van Waardlanden voor recycling, mits je een milieupas hebt.

Een tweede kans voor kapotte opblaasspullen

Vorig jaar hadden inwoners voor het eerst de mogelijkheid om kapotte opblaasartikelen gescheiden in te leveren bij de milieustraten van Waardlanden. Dit initiatief was een enorm succes! In totaal hebben we 1.500 kilo aan defecte opblaasbare artikelen verzameld, die vervolgens gerecycled werden tot waardevolle grondstoffen voor nieuwe producten zoals tuinslangen, schoenzolen, slippers en dakbedekking.

Waarom is apart inleveren belangrijk?

Beschadigde opblaasartikelen belanden vaak bij het reguliere restafval of grofvuil, waardoor ze in de verbrandingsoven eindigen. Dit is zonde, aangezien ze prima gerecycled kunnen worden tot nieuwe grondstoffen. Daarom kunt u ze in de zomermaanden kosteloos inleveren in de speciale containers bij de milieustraten van Waardlanden. Opblaasartikelen horen niet bij het plastic-afval, oftewel PMD, omdat dit problemen kan veroorzaken bij het recyclingsproces.

Wat mag er in de speciale container voor opblaasartikelen?

Alle opblaasbare artikelen van zacht PVC, die gebruikt worden op het strand of bij het zwembad, kunnen in de speciale container voor opblaasartikelen bij het afvalbrengstation. Hieronder vallen items zoals strandballen, zwembanden, kleine zwembadjes en opblaasfiguren. Ook luchtbedden zijn toegestaan, tenzij ze een velours of fluwelen laag hebben. Ballonnen, voetballen en grote opblaasbare zwembaden vallen niet onder deze categorie. Laten we samenwerken aan een schonere en afvalvrije omgeving.