Opening van Kunstwerk van Saskie Stolz op Stadhuisplein

Gepubliceerd op 4 juli 2024 om 17:43

Maandag 1 juli werd het kunstwerk van Saskie Stolz geplaatst op het Stadhuisplein. Dit kunstwerk maakt deel uit van het project "De Stille Strijd" en is geplaatst om het taboe rondom openlijk praten over deze stille strijd te doorbreken en meer aandacht te geven aan dit belangrijke onderwerp.

Woensdag vond de officiële opening plaats in aanwezigheid van diverse belangstellenden, waaronder Wethouder Dansen, Maarten Venhovens (COC Gorinchem) en Stadsdichter Martin Rensen. Deze drie hielden elk een korte speech, voorafgegaan door het neerleggen van een zonnebloem bij het kunstwerk door alle aanwezigen.

Aankomende Activiteiten

  • Stille Tocht Dinsdag 9 juli van 21:00 tot 21:30 uur wordt er een stille tocht georganiseerd. Deze begint bij de Grote Toren en eindigt bij het kunstwerk. Mensen die een dierbare hebben verloren aan zelfdoding of hun respect willen tonen aan allen die zijn omgekomen door suïcide, zijn van harte welkom om mee te lopen. Er wordt gevraagd om een kaars of een zonnebloem, het symbool voor hoop en liefde, mee te nemen om bij het beeld neer te leggen.

  • Gesprekken met Professionals Donderdag 11 juli van 17:00 tot 21:00 uur is er een gelegenheid voor mensen die worstelen met suïcidale gedachten om in gesprek te gaan met professionals bij het standbeeld. Hierbij kan men kiezen om een rondje te lopen in de buurt of een rustige ruimte op te zoeken in het stadhuis voor een persoonlijk gesprek.

Afsluiting

Na 15 juli zal het kunstwerk Gorinchem weer verlaten.