Gemeente Gorinchem trakteert mantelzorgers op high tea

Gepubliceerd op 25 mei 2022 om 09:57

Ruim 135 mantelzorgers zijn onlangs getrakteerd op een ontspannen middag met high tea. Dit moment werd hen aangeboden door het Mantelzorgsteunpunt van gemeente Gorinchem. Mantelzorgers zorgen vaak langdurig en onbetaald voor iemand in hun naaste omgeving. Een taak die voor mantelzorgers 24 uur per dag doorgaat. De high tea gaf een break in de dagelijkse routine én de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen onder het genot van thee en iets lekkers.

Bijpraatmoment

Door de coronaperiode konden er lang geen fysieke uitjes plaatsvinden. Nu het weer kan, grepen de mantelzorgcoördinatoren de mogelijkheid met beide handen aan om weer wat te organiseren voor mantelzorgers. Alle mantelzorgers die zijn ingeschreven bij het mantelzorgsteunpunt van de gemeente werden uitgenodigd voor een high tea. Tijdens de high tea hadden mantelzorgers even tijd voor zichzelf. Het was ook een moment om onder gelijkgestemden bij te praten en ervaringen uit te wisselen.

Waardering

Gemeente Gorinchem heeft grote waardering voor het werk en de inzet van mantelzorgers en ondersteunt hen waar nodig. Mantelzorgers kunnen bij het Mantelzorgsteunpunt van de gemeente terecht voor een luisterend oor, advies of het stellen van vragen. 

Indien gewenst kan samen gekeken worden hoe de mantelzorgtaken eventueel verlicht kunnen worden. Daarnaast organiseert het Mantelzorgsteunpunt bijeenkomsten, cursussen en individuele ondersteuning voor mantelzorgers. Een overzicht met alle activiteiten is te vinden op SamenGorinchem.

Schrijf u in

Zorgt u ook langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of andere naaste? En heeft u zich nog niet aangemeld bij het Mantelzorgsteunpunt van de gemeente? Inschrijven is in een paar stappen geregeld via het formulier op de website van de gemeente.

Wilt u liever iemand spreken of heeft u nog vragen? Neemt u dan contact op met mantelzorgcoördinatoren Jacqueline Blom-Geluk of Femke Simons. Zij zijn bereikbaar via (0183) 659 540. Mailen kan ook: mantelzorg@gorinchem.nl.


«   »