Koninklijke Onderscheiding voor Cor van Vlaanderen

Gepubliceerd op 16 oktober 2023 om 09:21

Burgemeester Reinie Melissant reikte zaterdag 14 oktober een Koninklijke Onderscheiding uit aan Cor van Vlaanderen. Voor zijn jarenlange inzet en grote betrokkenheid als vrijwilliger bij de Gorkumse atletiek- en triathlonvereniging Typhoon werd de heer van Vlaanderen onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De feestelijke gebeurtenis vond plaats tijdens het 60-jarig jubileum van Typhoon.

Sportief en veelzijdig

De heer van Vlaanderen is een zeer sportief en veelzijdig man. Bij Typhoon is hij al ruim tien jaar actief als voorzitter, trainer en betrokken bij de wekelijkse onderhoudsploeg. Met zijn 2 rechterhanden droeg hij bij aan de nieuwbouw en renovatie van het clubhuis. Voordat de heer van Vlaanderen in Gorinchem woonde, was hij zeer actief als bestuurder en voorzitter van de Lawn- en Tennis vereniging Almkerk.

(meer tekst onder foto)

De heer van Vlaanderen was blij verrast met de Koninklijke onderscheiding

die werd uitgereikt door burgemeester Reinie Melissant

Maatschappelijke betrokkenheid

Naast een sportieve man is Van Vlaanderen ook zeer maatschappelijk betrokken. Zo is hij bestuurslid van de Vereniging Samenwerkingsverband Chronische Ademhalingsondersteuning (VSCA). Dit deed hij ook bij Stichting Hematon. Bij Stichting Fonds Ontwikkeling Wonen en Welzijn (FOWW) speelt hij als vrijwilliger een belangrijke rol. In coronatijd zocht hij naar mogelijkheden om toch activiteiten voor lotgenoten te kunnen organiseren, zoals kleinschalige wandelingen. Van Vlaanderen is ook nog eens erg innovatief. Zo maakte hij de webinars voor de achterban van de stichting tot een groot succes. En ook de Klussendienst Gorinchem kent de heer van Vlaanderen al jaren als bestuurder. Hij brengt binnen de organisatie veel kennis en ervaring mee.