Burgerinitiatief Schoon Gorinchem Wint Prestigieuze Duurzaamheid Award

Gepubliceerd op 13 november 2023 om 11:05

Het burgerinitiatief Schoon Gorinchem heeft met trots de Award voor Duurzaamheid voor de provincie Zuid-Holland in de wacht gesleept. Met maar liefst 244 stemmen en een indrukwekkend gemiddeld cijfer van 9,4 liet Schoon Gorinchem de concurrentie ver achter zich, waaronder de zwerfafvalopruimers op de tweede plaats. (Bekijk hier de volledige uitslagen: Link naar uitslagen)

De bekroning met deze duurzaamheidsprijs is een erkenning voor de toewijding en inzet van de vrijwilligers van Schoon Gorinchem, die zich inspannen om samen met de inwoners van Gorinchem de stad schoon te houden en duurzaamheid te bevorderen.

Op 22 januari 2024 krijgen de enthousiaste vrijwilligers de duurzame award, vervaardigd van gerecycled materiaal, officieel overhandigd tijdens een feestelijke uitreiking in Zeist. 

Een van de vrijwilligers van Schoon Gorinchem reageerde verheugd op het nieuws: "We zijn heel blij dat onze acties om samen met de inwoners Gorinchem schoon te maken, gewaardeerd worden en we bedanken iedereen die op ons gestemd heeft. Deze award motiveert ons nog meer om ons in te zetten voor een duurzame en schone toekomst."

Archieffoto: GP-buro