Nieuwjaarsreceptie in Stadhuis

Gepubliceerd op 10 januari 2024 om 11:40

Tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de gemeente Gorinchem kreeg de jeugd dit jaar een speciale plek in de schijnwerpers. Onder de leiding van burgemeester Reinie Melissant werd de nadruk gelegd op de toewijding aan en betrokkenheid van de jongere generatie.

Dit uitte zich in verschillende facetten van het evenement, waaronder de toespraak van de burgemeester, de bekroning van de kinderburgemeester Cato de Lange en een opmerkelijke tentoonstelling van kindertekeningen in de hal van het stadhuis.

De toespraak van burgemeester Reinie Melissant benadrukte de onschatbare waarde van de bijdragen van zo'n 1200 betrokken individuen die hebben geholpen bij de organisatie van het bezoek van Sinterklaas. Hun inzet en toewijding werden met lof en dankbaarheid ontvangen tijdens deze bijzondere gelegenheid.

Vier uitmuntende tekeningen, gekozen uit een overvloed aan artistiek talent, vonden hun weg naar de officiële nieuwjaarskaart van de gemeente Gorinchem. De talentvolle jonge kunstenaars achter deze werken kregen van kinderburgemeester Cato de Lange een goed gevulde tekendoos.

De nieuwjaarsreceptie trok een groot aantal bezoekers aan die na de inspirerende toespraak van de burgemeester de gelegenheid namen om elkaar de beste wensen over te brengen. De sfeer werd verrijkt door de rustgevende achtergrondmuziek van een pianist en zangeres, waardoor een warme en gastvrije ambiance ontstond. Ook werden de honderden tekeningen in de hal bekeken.

Video: GP-TV

foto: GP-buro