Thom en Esther vieren diamanten huwelijk

Gepubliceerd op 12 januari 2024 om 11:59

Burgemeester Reinie Melissant bracht een bezoek aan Thom Manuputty en zijn vrouw Esther Manuputty- Cohen. Het echtpaar is op 11 januari 60 jaar getrouwd en werd verrast met bloemen en Bliekenbonnen.

Leerdam

In het jaar 1959 kruisten de paden van Thom Manuputty en Esther Cohen voor het eerst in Leerdam. Terwijl Thom zijn dagelijkse rit op zijn brommer naar de glasfabriek in Leerdam maakte, zat Esther op school in Gorinchem en liep ze naar de trein. 

In die tijd was het niet ongebruikelijk om vreemden niet te begroeten, en zo was het ook met Thom en Esther. Thom groette, maar Esther keek de andere kant op. Echter, Thom, vastbesloten en volhardend, liet zich niet ontmoedigen.

The Diamonds Strings

Het lot bracht hen weer samen in 1963, nadat Esther terugkeerde naar Leerdam na een periode van werken in Utrecht. Dankzij een gemeenschappelijke vriendin kregen Thom en Esther de kans om elkaar beter te leren kennen. Thom, bekend als drummer van de Gorcumse  band The Diamonds Strings, nodigde haar uit voor een optreden in Akkerman, waar de vonk tussen hen oversprong. 

 In 1964 traden Thom en Esther in het huwelijk en vestigden ze zich in Leerdam. In 1969 verhuisde het paar naar Gorinchem, waar ze een gezin stichtten met twee kinderen. Nu, zestig jaar later, zijn ze gezegend met zes kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. 

Gelukkig huwelijk

Wat is het geheim van hun langdurige huwelijk? "Ieder in zijn waarde laten en soms iets meer geven dan nemen," zegt het echtpaar. Een eenvoudige maar wijze les die hen heeft geholpen om de hoogtes en dieptes van het leven samen te trotseren. 

 Echtpaar Manuputty-Cohen neemt felicitaties van burgemeester Reinie Melissant in ontvangst.