World Cleanup Day

Gepubliceerd op 11 september 2023 om 12:02

De spandoeken met de boodschappen "Samen Schoon," "Samen Blij," en "Wij Zijn Supporter van Schoon" zijn opnieuw opgehangen. Dit komt omdat op zaterdag 16 september de World Cleanup Day plaatsvindt, het grootste jaarlijkse wereldwijde opruimevenement.

De inwoners van Gorinchem worden van harte uitgenodigd om actief deel te nemen aan deze dag door hun eigen buurt op te ruimen of mee te doen aan een van de opruiminitiatieven elders in de stad.

Burgerinitiatief Schoon Gorinchem gaat op die dag de omgeving van de Willem-Alexanderflat in de Gildenwijk een opfrisbeurt geven met medewerking van Woningcoöperatie Poort 6, Reinigingsdienst Waardlanden, Avres Groenvoorziening, zorginstelling ASVZ locatie Wijnkoperstraat en de gemeente Gorinchem. Deze actie is van 10 tot 12 uur en start bij de ASVZ (in het voormalige St. Clara).

Vanuit buurtkamer Stalkaarsen wordt die dag tussen 16.00 en 17.00 uur opgeruimd. Het Caribabad vraagt ouders om tijdens de zwemles van hun kind zwerfafval op te ruimen. Op beide locaties zijn grijpers en handschoenen aanwezig.
Groen Links is al regelmatig schoonmakend actief in Gorinchem. Op 16 september gaat een groepje leden aan de slag bij winkelcentrum Hoog-Dalem. Wie ook wil meedoen, kan zich aanmelden via schoongorinchem@gmail.com of de socials van een van de andere locaties.