Stadsorganist treedt in het huwelijk

Gepubliceerd op 18 september 2023 om 12:43

Op woensdag 20 september zal de Stadsorganist van Gorinchem, Arjan Versluis, in het huwelijk treden met Margreet Dasselaar. De plechtige trouwdienst vindt plaats om 19:00 uur in de Grote Kerk van Gorinchem.

Dit bijzondere moment wordt met open armen gedeeld met de gemeenschap, zoals Arjan Versluis op zijn Facebookpagina heeft aangekondigd: "We kijken er erg naar uit, vooral naar de kerkdienst 's avonds om 19.00 uur in de Grote Kerk van Gorinchem, de plek waar we elkaar hebben ontmoet. Wees van harte welkom bij deze openbare gelegenheid."

Voor degenen die niet persoonlijk aanwezig kunnen zijn, wordt de dienst live uitgezonden via het YouTube-kanaal van de Grote Kerk te Gorinchem. U kunt de ceremonie volgen via de volgende link: YouTube Grote Kerk Gorinchem.

Arjan Versluis heeft een indrukwekkende carrière in de wereld van de kerkmuziek. Van 1996 tot 2019 diende hij als organist van de Hervormde Gemeente binnen de PKN te Sliedrecht, waarbij hij de orgels van de Grote Kerk en de Maranathakerk bespeelde. Tussen 2006 en 2017 deelde hij zijn kennis als docent aan de cursus Kerkelijk Orgelspel van de VOGG. In 2019 werd Arjan benoemd tot hoofdorganist van de Grote Kerk te Gorinchem, waar hij het prachtige Bätz-Witte orgel bespeelt. Later datzelfde jaar ontving hij de benoeming tot Stadsorganist van Gorinchem.