Geslaagde Eerste Doemiddag op Schans Onderzoekslab

Gepubliceerd op 15 oktober 2023 om 11:15

Afgelopen woensdag vond de allereerste Doemiddag plaats op het Schans Onderzoekslab, en deze inaugurale gebeurtenis bleek een groot succes te zijn! Meer dan 100 enthousiaste leerlingen beleefden een avontuurlijke expeditie in de wereld van natuur en technologie.

De Doemiddag was opgezet in een setting die doet denken aan het bekende televisieprogramma Expeditie Robinson, waarbij leerlingen de kans kregen om verschillende aspecten van wetenschap en technologie te verkennen. Bij de biologieafdeling stonden eetproeven op het programma, natuur- en scheikunde bood behendigheidsspellen en er werden puzzels opgelost bij wiskunde. 

De Schans Expositie ontving veel positieve reacties van de deelnemende leerlingen, die met veel enthousiasme naar huis gingen en uitzagen naar de volgende editie van de Doemiddag.

En goed nieuws: de volgende Doemiddag staat al snel voor de deur. Op woensdag 15 november organiseert de Schans Onderzoekslab opnieuw een Doemiddag, speciaal gericht op leerlingen uit groep 7 en 8. Tijdens deze dag kunnen de deelnemers hun talenten ontdekken en genieten van een breed scala aan activiteiten, variërend van sport en koken tot robotica en drama.

Eigen foto's