Opvolging voor Huisarts Schulte

Gepubliceerd op 25 november 2023 om 12:07

Na een toegewijde dienst van 32 jaar als de huisarts, neemt Huisarts Schulte binnenkort afscheid. Gedurende deze tijd heeft hij met passie en toewijding gezorgd voor de gezondheid van zijn patiënten, waarbij hij de erfenis voortzette van zijn voorganger, de geliefde huisarts Bloembergen. De huisarts met de rode Lelijke Eend.

Het vinden van een geschikte opvolger bleek een uitdaging, gezien de huidige landschap van de huisartsenzorg in Nederland. Echter, na een grondige zoektocht is er nu een oplossing gevonden. Op 1 januari 2024 zal de regionale huisartsenorganisatie "Huisarts en Zorg" (HenZ), een samenwerkingsverband van 75 huisartsen in de regio rond Gorinchem, de praktijk overnemen. Dit markeert tevens het moment waarop Huisarts Schulte zijn welverdiende pensioen ingaat.

HenZ staat bekend om haar inzet voor hoogwaardige zorg en samenwerking tussen huisartsen. Deze organisatie biedt een scala aan diensten, waaronder acute zorgverlening tijdens avond-, nacht- en weekenddiensten, en de uitvoering van zorgprogramma’s voor patiënten met diabetes, hart- en vaatziekten of longaandoeningen, in samenwerking met eerstelijns hulpverleners en specialisten.

De praktijk zal voortaan bekendstaan als Huisartsenpraktijk Robberstraat en blijft onveranderd toegankelijk, zowel telefonisch als digitaal, voor de patiënten. HenZ garandeert de beschikbaarheid van huisartsen om de continuïteit van zorg te waarborgen.

Op 1 juli zullen twee jonge, enthousiaste huisartsen zich verbinden aan de praktijk voor een langere periode, wat de patiënten verzekert van voortdurende zorg en aandacht.

Ter gelegenheid van zijn afscheid nodigt Huisarts Schulte degenen die dit op prijs stellen uit om persoonlijk afscheid te nemen op donderdagmiddag 4 januari van 15:00 tot 18:00 uur in de Kolfbaan, Torenstraat 1a, Gorinchem.