Taxateur Arie Molendijk taxeert uw oude boeken

Gepubliceerd op 6 mei 2024 om 12:31

Op dinsdag 21 mei organiseert de Bibliotheek van Gorinchem een taxatiemiddag, waarbij taxateur Arie Molendijk uw oude boeken zal taxeren. Dit omvat een breed scala aan items, zoals oude (staten)bijbels, atlassen, geïllustreerde werken, reisboeken, handschriften, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten en prenten.

Arie Molendijk, een bekende naam in het land van taxateurs, heeft jarenlange ervaring en werkt nauw samen met gerenommeerde instellingen zoals de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere bibliotheken en overheidsinstellingen. Zijn expertise wordt vaak ingeroepen voor het taxeren van bibliotheken ter voorbereiding op veilingen.

Molendijk benadrukt: “De taxaties die ik uitvoer zijn gebaseerd op recente opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op veilingen. Deze taxaties vinden alleen plaats tijdens mijn taxatiedagen, niet via foto’s, telefoon of per e-mail.”

De kosten voor een taxatie bedragen vijf euro voor één tot ongeveer tien boeken of seriewerken. Voor grotere collecties of bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren de taxatiekosten van 25 tot vijftig euro. “U kunt altijd rekenen op mijn volledige aandacht en uitleg. Indien nodig is een taxatierapport ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf tweehonderd euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief.”

Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom op de taxatiemiddag in de bibliotheek, gelegen aan de Groenmarkt 1, op dinsdag 21 mei van 13.00 tot 15.30 uur. U kunt vrij inlopen zonder afspraak. Voor meer informatie en andere taxatiedagen verwijzen wij u graag naar onze website: www.molendijkboeken.nl.