CDA: geef voorrang aan PAS-melders

Het CDA Zuid-Holland is ontstemd over het bericht dat de Schiphol Group onlangs twee Zuid-Hollandse boeren heeft opgekocht om stikstofruimte te verkrijgen voor Rotterdam The Hague Airport. Volgens het CDA wordt het door een dergelijke handelwijze steeds lastiger om stikstofruimte vrij te maken voor zogenaamde PAS-melders. Gesteund door BBB, CU en SGP heeft CDA woordvoerder Tea Both-Verhoeven in schriftelijke vragen het college van GS opgeroepen vaart te maken met het legaliseren van de PAS-melders.

Lees meer »

CDA onderstreept belang van circulair bouwen

In de vergadering van de Provinciale Staten op 3 april 2024 werd de nieuwe strategie Circulair Zuid-Holland vastgesteld. Het CDA had al eerder in de commissievergadering het belang van circulair bouwen als onderdeel van de circulaire strategie benadrukt en diende dan ook een motie in om

Lees meer »

CDA: toch nieuwe treinen MerwedeLingelijn!

Het CDA Zuid-Holland is blij met het nieuws dat de MerwedeLingelijn vanaf eind 2027 met nieuwe treinen zal gaan rijden. Jarenlang heeft het CDA gepleit voor de vervanging van de niet goed functionerende huidige treinstellen, maar bij gebrek aan steun binnen Provinciale Staten leek dit onhaalbaar. Nu door een nieuw veiligheidssysteem op het spoor nieuwe treinen nodig zijn kunnen de treinstellen toch worden vervangen.

Lees meer »

Balkonnetjes-actie in Bannehof

Een groep vrijwilligers van Gorcum Actief trekt zaterdag de werkhandschoenen aan voor een nieuwe actie. ,,In het verleden zijn we gestart met schoonmaakacties langs de rivier, maar dat doen nu meerdere mensen,” legt Everdien Hamann van Gorcum Actief uit. ,,We richten ons nu op de balkons van senioren in de Bannehof. De mensen daar en hun woningen worden goed verzorgd, maar die balkonnetjes hè, die kunnen na de winter wel een poetsbeurt gebruiken.”

Lees meer »

CDA wil snel meer woningen van de grond krijgen

Het CDA wil dat er alles aan wordt gedaan om snel meer woningen te bouwen in Zuid-Holland. Het gebrek aan woningen is urgent en raakt veel inwoners van onze provincie. Bij de bespreking van het Ruimtelijk Voorstel heeft het CDA de gedeputeerde opgeroepen tot actie om bestaande plannen versneld te realiseren.

Lees meer »

Lies van Aelst geïnstalleerd in Eerste Kamer

Lies van Aelst (35) uit Gorinchem, voormalig lid van Provinciale Staten Zuid-Holland en voormalig SP-lijsttrekker, is op 13 februari geïnstalleerd als lid van de Eerste Kamer. Lies is de dochter van Eva Dansen, wethouder in Gorinchem.

Lees meer »