Vrachtwagen geschaard, Merwedebrug volledig afgesloten

Zaterdagavond 6 februari viel al gauw het eerste slachtoffer van de nog maar net gevallen sneeuw en nattigheid. De Merwedebrug werd al snel glad en daar kwam een vrachtwagenchauffeur al snel achter.

foto’s: Max Liet

Rond half elf reed de chauffeur op de A27 in de richting van Breda. Vlak voor de brug kwam hij erachter dat het toch wel glad was. Een slip was het gevolg, waarbij de vrachtwagen schaarde en tegen de vangrail tot stilstand kwam.

De hulpdiensten snel rukten uit, vooral omdat de vrachtwagenchauffeur bekneld zou zitten. Dat viel mee, de man wist zelf uit de vrachtwagen te stappen. Na een eerste behandeling door het ambulancepersoneel werd hij naar het ziekenhuis afgevoerd.

De schade was groot op de plaats van het ongeval. Veel schade aan het voertuig, de vangrail en een omgereden vrachtwagen. daarnaast was de weg vervuild door diesel die uit de wagen lekte.

Vanwege de avondklok was het verkeer niet druk. Gelukkig maar, want de A27 moest in beide richtingen volledig afgesloten worden vanaf Avelingen Gorinchem tot aan Nieuwendijk. Toch kwam er nog verkeer vast te staan in de sneeuw die door bleef vallen.

De opruimtijden namen veel tijd in beslag, waarbij ook een bergingsbedrijf werd betrokken.

previous arrow
next arrow
Shadow
Slider

Geef een reactie