Standbeelden Gorinchem

In de openbare ruimte van Gorinchem staan, liggen en hangen zo’n 120 beelden, objecten en reliëfs. Soms duidelijk zichtbaar, soms op verscholen plekjes. Het boekje “Beelden in Gorinchem” geeft een overzicht van het recente beeldenbestand en is – compleet met plattegronden – een prachtige gids om de beelden in de openbare ruimte te zien en te (her)ontdekken.

Stukken uit tekst van Mooi Gorinchem

Het boekje is te koop bij “Mooi Gorinchem” (VVV) voor €.2,– per stuk. In het boekje zijn 2 wandelroutes opgenomen. In het boekje zijn twee wandelroutes door de binnenstad opgenomen. Beide zijn ongeveer 3 km. lang en starten op de Grote Markt bij het Gorcums Museum. De beelden in de buitenwijken zijn het makkelijkst te bereiken op de fiets. Op hetzelfde adres kunt u ook een stads- of elektrische fiets huren.

Gorinchem is rijk aan beelden die er neergezet zijn bij de drie Symposions die in onze stad werden gehouden. De eerste in 1974, daarna nog tweemaal in 2005 en 2015. Alle drie Symposions werden geopend door prinses Beatrix. De eerste keer als kroonprinses, daarna als Koningin.

Op deze pagina kunt u een deel van de standbeelden bekijken die Gorinchem rijk is. Jaap Brunner, waarvan u al meer werk op deze website kon bewonderen, is bezig met standbeelden op video vast te leggen. Hieronder kunt u er 3 bekijken. Misschien kunt u geïnspireerd worden om bij mooi weer eens een wandel/fietstocht maken om de beelden in werkelijkheid te zien.

Geef een reactie