Veel brandweer sirenes op zaterdag

Zaterdag 22 mei klonken overdag brandweersirenes in Gorinchem. “Waar is de brand?”, zullen velen gedacht hebben en “Waarom steeds maar weer?” Ik kan u gerust stellen. De brandweer was niet op weg naar branden of ernstige ongelukken. Om de zoveel tijd moet de chauffeurs van de brandweerwagens oefenen hoe zij zo snel mogelijk ter plaatse moeten zijn als er echt aan de hand is.
De chauffeurs oefenen hoe het is om te rijden met sirene en zwaailicht (optische en geluidssignalen).


Video: Max Liet

De zaterdag werd gekozen omdat de meeste brandweermensen vrijwilligers zijn die normaal bij een baas of voor zichzelf werken. Bij brand kunnen zij hun werk neerleggen en zo snel mogelijk naar de brandweerkazerne gaan. Maar oefenen moeten ze gewoon in hun eigen tijd doen. Daarom werd de zaterdag gekozen.

Geef een reactie