Buiten de Waterpoort is altijd iets te zien

Vestingstad Gorinchem heeft, voor vooral de oudere echt Gorkumers, Plekjes die ze eigenlijk niet kunnen missen. Daaronder de Gorkumse Toren. Komen zij van vakantie terug dan gaat hun hart sneller kloppen als zij van ver hun toren met de knik zien staan. Een wandeling over de vestingwallen is altijd weer een plezier. Bovendien kun je zo’n wandeling net zo lang maken als je wilt. De heel echte Gorkumers moet de Buiten de Waterpoort bezoeken.

Regelmatig, een keer in de week, maar de “hangouderen” kijken graag iedere dag even naar de Merwede. Stijgt het water tot een hoger niveau, dan moeten nog meer mensen kijken hoe hoog het water staat en of het al hoger of lager wordt.

De schepen die langskomen op de drukke Merwede zorgen ook voor het nodige vermaak. Van waterscooter tot schepen waar geen einde aan schijnt te komen. Ook de schepen die bij de autosteigers een auto van een schip af- of optakelen.

De passagiersschepen die bij de kade liggen, de Zonnebloem voor minder validen of schepen die met soms met 100 of meer vakantiegangers onze Vestingstad komen bezoeken.

Een tweede trekker Buiten de Waterpoort zijn het strand of de grasvelden. Heerlijk in de zon of in de schaduw van de vele kastanjebomen. Met een extra verrassing voor de kinderen als de kastanjes uit de bomen vallen.

foto’s: GP-buro

foto’s: GP-buro

Deze week is het weer allemaal wat minder met veel bewolking, maar ook dan is het bij de rivier prachtig. Het was juist door die wolken de moeite waard om eens naar boven te kijken. Alhoewel… een heel leeg strand met op de voorgrond twee strandstoelen en tafeltje, is ook een foto waard.

Geef een reactie