Henri Holster vertelt over de coöperatieve Betuwse Fruitmotor

Eind augustus is het Natuurcentrum Gorinchem gestart met het organiseren van maandelijkse lezingen door gastsprekers over diverse onderwerpen rondom natuur, klimaat en duurzaamheid. Op woensdagavond 27 oktober verzorgt Henri Holster van De Fruitmotor de derde lezing. Henri Holster vertelt op 27 oktober over de coöperatieve Betuwse Fruitmotor in Culemborg.

De Fruitmotor biedt de fruitteler een eerlijke prijs voor zijn restappels te bieden, met daarbovenop een biodiversiteitspremie, waardoor er weer ruimte komt om te investeren in wat we allemaal belangrijk vinden: een rijke bodem, een rijk insectenleven, schoon slootwater, meer wilde bijen door aanleg van bijenhagen en bloemenranden en een bloemrijk landschap waar het voor iedereen goed vertoeven is. (Meer tekst onder foto)

foto: Betuwse Fruitmotor

In de lezing bespreekt Henri Holster de zorg voor de eigen regio en de eigen soorten, de wilde bijensoorten en specifieke soorten. En hij laat zien wat jij als individu kunt doen, in je tuin bijvoorbeeld. En wat kunnen we met elkaar doen door ons te verenigen. En uiteraard proeven we ook De Krenkelaar appelcider. Met elke slok draag je bij aan een circulaire economie en help jij de wilde bij!

Woensdagavond 27 oktober 2021
Natuurcentrum Gorinchem,
Gijs van Andelpark 1, 4204 HZ Gorinchem
Aanvang: 20.00 uur (het Natuurcentrum is open vanaf 19.30 uur)

Geef een reactie