Onthulling hologram ‘Zet je licht aan’

Op maandag 1 november start de regionale verkeersveiligheidscampagne; ‘Aan in het donker’. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor het belang van goede fietsverlichting. Want met goede verlichting neemt het risico dat je wordt aangereden in het donker met maar liefst 20% af.

Onthulling hologram

Joost van der Geest, wethouder mobiliteit en ambassadeur van ‘Maak een punt van Nul’ zal maandag om 17:30 uur het hologram ‘Zet je licht aan’ onthullen, waarna deze in gebruik wordt genomen. Dit hologram attendeert de fietser zich goed zichtbaar te maken in het verkeer door je verlichting aan te zetten.

Aandacht voor verkeersveiligheid

Een campagneteam is maandag van 15.00 tot 18.00 uur aanwezig om fietsers, die van en naar de veerpont komen, deel te laten nemen aan een korte quiz, waarbij ‘licht AAN’ het onderwerp is. Ook is er een ‘mobiele’ fietsmaker aanwezig om eventuele kleine reparaties aan de verlichting van de fietsen te verrichten. De actie vormt de start van een fietsverlichtingsestafette en is een samenwerking tussen gemeente Gorinchem, regio Alblasserwaard en het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland. En valt onder de landelijke verkeersveiligheidscampagne AAN in het donker.

Geef een reactie