Bazuin kerstconcert zonder publiek

Het traditionele kerstconcert in de Grote Kerk in Gorinchem kan dit jaar met publiek niet doorgaan. Gezien de huidige regelgeving is het op dit moment onmogelijk om een dergelijk evenement te organiseren. De leden van de Koninklijke harmonie De Bazuin Gorinchem zijn al maanden aan het repeteren en de gehele programmering met solisten was wel geregeld. 
foto: Theo Bos

Beleef het kerstconcert thuis

Het bestuur heeft in samenspraak met leden en dirigent het idee opgepakt om het concert op zaterdagmiddag op te nemen in de Grote Kerk. Alles zonder publiek en op 1,5 mtr. Het voorwoord is van onze burgemeester  Reinie Melissant – Briene. Deelnemers zijn De Bazuin o.l.v. Jos Jansen, Irene Hoogveld sopraan, Robin Slutter, zang, Katerina Pavlíková (Tsjechië) bas-saxofoon. Meer informatie over de solisten is te vinden op de website.  ”De Bazuin hoopt hiermee leden en de Gorcumse bevolking en omgeving een positieve muzikale bijdrage te leveren in deze lastige tijd. Iedereen kan het concert op eigen beeldscherm bekijken. Het concert is klein maar sfeervol van opzet. De programmering zal iedereen verrassen” zei voorzitter Hans Bos. De première is te zien op 24 december 20.00 uur via de website van De Bazuin: www.debazuin-gorinchem.nl. Ook na deze datum is het concert te zien en te beluisteren. 

Kateřina Pavlíková saxofoniste uit Tsjechië, solist op kerstconcert
Haar ouders houden zich zelf niet met muziek bezig, maar hebben saxofoniste Kateřina Pavlíková (42) wél altijd aangemoedigd om muziek te gaan maken. Al op haar vierde startte Kateřina dan ook met de blokfluit, op haar zesde leerde ze pianospelen en op haar tiende speelde ze fluit. Pas later, op haar zeventiende, kwam ze in aanraking met de saxofoon. Deze is vandaag de dag haar favoriet. De baritonsaxofoon, om precies te zijn.

Kateřina Pavlíková

Sinds 1999 is Kateřina als baritonsaxofonist onderdeel van het Tsjechische Bohemia Saxophone Quartet. Tevens is ze artistiek leider van het uit vrouwen bestaande Tilia Trio én van een groep studenten: Saxwork Ensemble. Kateřina treedt daarnaast geregeld op als solist, begeleid door symfonie- en kamermuziekensembles. Maar: haar hoofdbezigheid is lesgeven aan het Conservatorium in České Budějovice en de Muziek- en kunstschool in Volary. Kateřina wordt daarnaast vaak uitgenodigd als gastdocent op verschillende festivals en leidt masterclasses in Tsjechië en daarbuiten. Lesgeven, optreden en het arrangeren van muziek nemen vrijwel al haar tijd in beslag. Haar naar eigen zeggen belangrijkste recente samenwerking was met de Amerikaanse saxofonist Dave Camwell. Dit leidde tot de oprichting van het Covert Ensemble. Dave en Kateřina werkten tijdens de lockdown op afstand samen en hebben tot nu toe vijftien muziekvideo’s gecreëerd. Vorige maand hebben ze elkaar eindelijk ontmoet om drie live concerten te verzorgen in Tsjechië. Verder bereiden ze momenteel een ander live optreden voor: hun bijdrage aan de North American Saxophone Alliance Biennial Conference in maart 2022. Kateřina maakte al wel eens een muziekvideo met de getalenteerde, Nederlandse saxofonist Julian van der Linden, maar is zelf nog nooit in Nederland geweest. Ze kijkt er erg naar uit om Nederland te bezoeken en haar bijdrage te leveren aan het kerstconcert.  

Geef een reactie