Home » Diversen » Donatie kinderboeken voor Speelgoedbank

Ontmoeten, gezelligheid, koffie en meer

Doe ook mee op dinsdagochtend 16 augustus in de Lingewijk met de 1330 gesprekken in Gemeenschapshuis De Bogerd. Voelt u zich weleens alleen? Blijf er niet mee lopen maar maak het bespreekbaar. Wij zijn er voor u en kunnen helpen.

Lees meer »

Te veel dieren voor Dierenasiel

Helaas heeft het dierenasiel weer problemen met het onderdak geven aan gevonden kittens. Ook dit keer blijken "zogenaamde Dierenliefhebbers" de weg van de minste weerstand te bewandelen als zij, om welke reden dan ook, hun dieren kwijt willen.

Lees meer »

Van boer tot bord: Proef het Groene Hart

GROENE HART – Steeds meer restaurants in het Groene Hart koken met ingrediënten en producten uit de streek. Om hun ‘van boer tot bord’-werkwijze onder de aandacht te brengen in deze tijd waarin veel te doen is over de boeren, is de campagnewebsite ‘Proef het Groene Hart’ gemaakt. Een platform voor horecaondernemers om zich te presenteren als echte streekproductenlocatie.

Lees meer »

Pierrot in het Natuurcentrum

In de reeks ‘Hooiberg-voorstellingen’ organiseert het Natuurcentrum op 14 augustus 2022 om 14:00 uur een muzikale voorstelling: het soloprogramma Pierrot van Karin Dolman. Tickets: €6,00 p.p. te koop bij de bar in het restaurant. Reserveren: info@ncgorcum.nl

Lees meer »

Over de Gouden Buur Award 2022

Beter een Gouden Buur, dan een Verre Vriend. Moet jij gelijk aan één van jouw buren denken? Nomineren kan tot 8 september, hierna selecteert Nextdoor in iedere provincie de meest inspirerende nominatie. We zijn erg benieuwd waarom jouw buur Goud waard is en hoe je hem of haar in het zonnetje wilt zetten in aanloop naar Burendag op 24 september. 

Lees meer »

Kraskaarten sparen voor Voedselbank

Bij de Voedselbank vragen ze u om hulp. Zij zeggen hierover: "Klanten van Albert Heijn ontvangen tot 28 augustus bij hun boodschappen kraskaarten. Met deze kraskaarten kunnen zij gratis boodschappen verdienen."

Lees meer »

Slachtoffers dienen artikel 12-klacht in tegen besluit tot niet vervolgen Gomarusschool

Twee ex-scholieren van de Gomarus Scholengemeenschap hebben samen met advocaat Jan-Hein van Dijk een artikel 12-klacht ingediend tegen de beslissing van het Openbaar Ministerie (OM) om deze school niet te vervolgen. Het OM stelde vast dat er wel strafbare feiten zijn gepleegd jegens lesbische en homoseksuele scholieren, maar zag op 15 juni 2022 af van vervolging van de Gomarus, omdat de school haar beleid inmiddels zou hebben aangepast.

Lees meer »