Home » Diversen » Koninklijke Erepenning voor Kynologenclub Gorinchem

Koninklijke Erepenning voor Kynologenclub Gorinchem

Donatie kinderboeken voor Speelgoedbank

Boekhandel De Boekenkist uit de Arkelstraat kwam bij de Speelgoedbank een mooie donatie afgeven aan Coby Dekker. De Boekenkist had een actie gehouden. Bij de koop van het kinderboek "Ik zou wel een kindje lusten." konden klanten een extra boek kopen voor de Speelgoedbank.

Lees meer »

Stefan Hutten nieuwe directeur Evenementenhal Gorinchem

De internationale beursorganisator Easyfairs heeft Stefan Hutten benoemd tot nieuwe Head of Region van Easyfairs Nederland. Hutten (56) begint op 13 juni 2022 en volgt Jeroen van Hooff op die sinds 2017 aan het roer stond. Easyfairs wil met Hutten haar positie in Nederland verder verstevigen. Jaarlijks organiseert Easyfairs in Nederland meer dan 60 beurzen en evenementen, ook is het eigenaar van twee evenementenhallen in Gorinchem en Hardenberg.

Lees meer »

Veel belangstelling voor eerste senioren beurs in Zuid-Holland

Sliedrecht - Vrijdag 10 juni is voor de eerste keer in Zuid-Holland de beurs DOOR in het verkeer georganiseerd. Ruim 100 55-plussers uit heel Drechtsteden en Alblasserwaard kwamen naar de Lockhorst in Sliedrecht om zich te laten informeren hoe zij veilig en gezond kunnen blijven deelnemen aan het verkeer tot hun 100ste. Ook konden zij actief meedoen aan een fietsparcours, een scootmobiel ritje maken of aan een workshop meedoen. Alles kwam aan bod. DOOR in het verkeer krijgt volgend jaar een vervolg op een andere plek in Zuid-Holland.

Lees meer »

40 peuters genoten van theatervoorstelling in PeuterCafé

Op woensdagochtend 8 juni hebben ruim 40 kinderen en hun ouders of verzorgers in de Gorinchemse bibliotheek genoten van de theatervoorstelling van Daantje in de dierentuin. Het ging om de prachtige voorstelling Daantje in de dierentuin van theater Ziezo. Met zijn allen is er gezongen over de dieren. Daarnaast hebben de kinderen gelopen als een grote grijze beer, een pinguïn en een stokstaartje. Alle kinderen en hun ouders hebben zichtbaar genoten van deze leuke, interactieve voorstelling over Daantje.

Lees meer »

Bluebattery slaat zonnestroom op voor de zuivering Gorinchem

Waterschap Rivierenland wil in 2030 energieneutraal zijn. Op de zuivering Gorinchem ligt een zonnepark dat met 2700 panelen duurzame elektriciteit opwekt. Een grote uitdaging hierbij is om de productie van stroom aan te laten sluiten bij de behoefte aan stroom. En dat is vaak lastig. Daarom heeft AquaBattery o.a. samen met Waterschap Rivierenland als pilot een batterij om de overtollige stroom op te slaan ontwikkeld.

Lees meer »

Besmet met het Loevestein-virus

Achter de geraniums zitten kan altijd nog, dacht John Lin (75). En Antoine van den Diepstraten is met zijn 38 lentes nog lang niet toe aan zijn pensioen, maar wel dolenthousiast over de locatie en deelt dat het liefst met iedereen. Beide mannen zijn gastheer op misschien wel de allermooiste locatie van Nederland: Slot Loevestein. Ze zijn dringend op zoek naar nieuwe gastheren- en vrouwen om het team te versterken.

Lees meer »

CBS Het Kleurenlint helpt Huis3

Huis3 is een keet in Hardinxveld-Giessendam waar 3 mensen één week in verblijven om zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF. Vanuit Huis3 worden er activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Denk bijvoorbeeld aan ochtendgymnastiek, bingo en een high tea. Ook gaat men diverse uitdagingen aan, dit kan sportief zijn, maar ook mentaal. Hiermee hopen zij veel mensen ook uit te dagen, om zelf een actie te starten. Met de slogan “Heel Hardinxveld Helpt” hopen zij dat heel veel mensen in actie gaan komen. En uiteraard is er niks mis met de slogan “Heel Holland Helpt”!!!

Lees meer »

Peutervoorstelling ‘Daantje in de dierentuin’ in het PeuterCafé

Op woensdag 8 juni om 10:00 uur organiseert het PeuterCafé van de Limonadebrigade in samenwerking met de Gemeente Gorinchem de peutervoorstelling ‘Daantje in de dierentuin,’ verzorgd door Theater ZieZo uit Dordrecht. Theater ZieZo betovert al jaren kinderen en volwassenen met haar kindervoorstellingen. De multidisciplinaire voorstellingen vol zang, dans, muziek en choreografie zijn speciaal door Linde Löbert, oprichter en eigenaar, gemaakt om het jongste publiek te betoveren en zich te laten verwonderen over de wereld van het theater.

Lees meer »

Roparun Team Gorinchem brengt €10.000,- naar finish

Rotterdam/Gorinchem – Roparun Team Gorinchem heeft maar liefst €10.000,- opgehaald dankzij de steun van familie, vrienden en bedrijven. Gisterenmiddag brachten zij het prachtige bedrag over de finish van de Roparun op de Coolsingel in Rotterdam. Mede door de enorme regenbuien was deze editie erg pittig, maar het nieuwe team is trots op dit fantastische resultaat.

Lees meer »

Afvalsuppen

Op zaterdag 11 juni organiseert het Natuurcentrum Gorinchem een bijzondere activiteit:   Afvalsuppen. Tijdens deze activiteit wordt, al balancerend op een SUP-board, ronddrijvend afval uit de Linge in het historische centrum van Gorinchem opgeruimd. De activiteit wordt uitgevoerd door de Gorinchemse zeeverkenners onder kundige leiding van de SUP specialisten van 24/7 waves.

Lees meer »

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris consequat ex a diam blandit, vel finibus neque ullamcorper. Nulla non augue metus. Pellentesque bibendum lacinia quam nec blandit. Sed ut accumsan neque. Sed et ante ut nulla ultricies aliquet. Nunc sed iaculis libero, et gravida lectus. Etiam ut orci id nulla pretium elementum quis in quam. Sed tempor in mauris id lacinia. Integer nec pulvinar arcu. Quisque nec orci sit amet velit sollicitudin pretium sit amet sed tortor. Suspendisse et imperdiet ante. Vivamus facilisis ut nunc ac tempor.

Etiam porta est eu metus ornare, sed convallis augue dapibus. Integer lacus mauris, tempus ac imperdiet et, finibus eu risus. Vivamus at dictum odio. Morbi blandit accumsan fringilla. Etiam condimentum sapien eu tellus faucibus congue a sit amet risus. Aliquam in vulputate ipsum. Vivamus consequat venenatis augue a molestie. Vivamus nibh orci, aliquet id felis id, lacinia luctus tellus. Proin mollis lobortis felis, id hendrerit mi dictum eget.

Donec mollis, urna sit amet mattis ornare, nunc eros egestas neque, vitae suscipit ante leo eget dui. Sed ultrices, nisi ultricies egestas placerat, risus enim blandit libero, aliquet ornare enim nunc ac neque. Sed gravida sem aliquet risus tempor vestibulum. Cras gravida ante eget odio laoreet, a dignissim nibh varius.