Home » Diversen » Werkzaamheden ingangen Het Gasthuis en het Beatrixziekenhuis afgerond

Werkzaamheden ingangen Het Gasthuis en het Beatrixziekenhuis afgerond

Nationale Klimaatweek 2022

Slimmer energie opwekken en klimaatbewuster leven en werken. Samen maken we Nederland steeds duurzamer. De overheid, veel burgers en organisaties dragen hun steentje al bij. Maar er moet nog veel gebeuren om de afgesproken CO2-doelen te behalen. Om nóg meer burgers en organisaties te inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat, organiseren we van 31 oktober t/m 6 november 2022 opnieuw de Nationale Klimaatweek.

Lees meer »

71% maakt zich meer zorgen over vaste lasten dan een jaar eerder

De druk op het betalen van de maandelijkse vaste lasten is groot. 71% van de Nederlanders heeft in 2022 meer zorgen over het betalen van de lasten dan een jaar eerder. Bij 87% van de groep die zich zorgen maakt, stegen de vaste kosten. Bij slechts 6% wordt de druk op het voldoen van de kosten veroorzaakt door een lager inkomen.

Lees meer »

Verrekening voorschotten Tozo 2021 - informatie voor gemeenten

Om gemeenten in staat te stellen de Tozo uit te voeren hebben zij voorschotten ontvangen op de rijksvergoeding. Gebleken is dat de hoogte van de voorschotten voor afzonderlijke gemeenten behoorlijk kan afwijken van de door de gemeente gemaakte kosten. Om deze reden voorziet de Tozo in een voorlopige verrekening van de voorschotten, op basis van de voorlopige gegevens die de gemeente heeft vermeld in haar Beeld van de uitvoering over 2021.

Lees meer »

"Bak met ons een appeltaart!" : kennismaking met ontmoetingsplekken.

Op zaterdag 25 juni 2022 van 10.00 - 16.00 uur kunt u kennismaken met 5 ontmoetingsplekken in Gorinchem: Centraal Punt in de Haarwijk, Festiviteitenvereniging Dalem, De Bogerd in de Lingewijk, het Natuurcentrum in de Gildenwijk en Wijkcentrum Rozenobel in de Haarwijk. Op elke locatie ontvangt u een ingrediënt voor het thuis bakken van een appeltaart. De ingrediënten samen vormen iets compleets, zoals ook de ontmoetingsplekken met hun eigen identiteit samen werken aan  een completer aanbod van activiteiten voor inwoners van de stad.

Lees meer »

Kinderambassadeurs willen veiligheid bij school

De kinderen van de KBS Mariëngaarde aan de Schepenenstraat zijn het zat. Zij voelen zich steeds onveiliger rond hun school. Deze onveiligheid komt van de ouders die hun kinderen met de auto naar school brengen en halen. Zijn blijven daarbij veel oor de school staan wachten. De kinderen voelen zich bij deze onnodige drukte niet veilig.

Lees meer »

Amerikaanse picknick in de LimonadeBrigade

Vrijdagochtend 15 juli organiseert het MamaCafé van 10:00 tot 12:00 een gezellige Amerikaanse picknick. Bij mooi weer doen we dit achter de bibliotheek in het zonnetje; bij minder goed weer gezellig binnen in de bieb!

Lees meer »

Voedselbank trots op erkenning

In mei vond de jaarlijkse keuring plaats bij de Voedselbank in Gorinchem. Dat bleek dik in orde, want net als in de afgelopen drie jaar kreeg de Voedselbank een score van 100% bij de inspectie. Het certificaat is een officiële waardering voor de manier waarop de Voedselbank Gorinchem voedselveiligheid beheerst.

Lees meer »

De afgelopen maanden zijn er verschillende werkzaamheden uitgevoerd op het terrein bij de ingangen van Het Gasthuis en het Beatrixziekenhuis om de omgeving groener en veiliger te maken. Het terrein moet rustiger, overzichtelijker en veiliger worden. Allereerst is het terrein opnieuw ingericht zodat de parkeergarage makkelijker en logischer bereikbaar is. Hiermee stimuleren we dat mensen eerder naar de garage gaan en niet doorrijden naar de ingangen.

We stimuleren patiënten en bezoekers ook om het voorterrein alleen nog maar te gebruiken voor kiss & ride. Bestuurders moeten betalen als ze langer dan 15 minuten binnen de slagbomen staan. Daarnaast zijn de gehandicaptenparkeerplaatsen vergroot, is de doorstroming van het verkeer verbeterd en zijn er nieuwe planten en struiken geplaatst. Vanaf woensdag 13 april zijn de ingangen bereikbaar via slagbomen.

Veiligere omgeving voor voetgangers en bestuurders
Voor de veiligheid van voetgangers en een goede doorstroming van het autoverkeer is de bocht voor de ingangen van beide locaties vergroot. Voor de hoofdingang van het ziekenhuis is een taxiparkeerplaats gemaakt voor het uit en in laten stappen van patiënten en bezoekers die moeilijk ter been zijn.

De gehandicaptenparkeerplaatsen zijn vergroot
Om de parkeergelegenheid voor gehandicaptenparkeerkaarthouders veiliger en beter toegankelijk te maken zijn de parkeerplaatsen vergoot. In samenwerking met Stichting Gorinchems Platform voor Gehandicaptenbeleid hebben we deze verbeteringen doorgevoerd.

De ingangen van Het Gasthuis en het Beatrixziekenhuis zijn bereikbaar via slagbomen
Bestuurders met een gehandicaptenparkeerkaart mogen hun auto parkeren op de gehandicaptenparkeerplaatsen. Hiervoor moeten zij hun kenteken en parkeerkaartnummer registeren. Dit kan via www.rivas.nl/parkeren. Bekijk deze website ook voor meer informatie over bijvoorbeeld parkeertarieven. Wanneer de gehandicaptenparkeerplaatsen voor de ingangen bezet zijn kunnen bestuurders hun auto parkeren op de gehandicaptenparkeerplaatsen in de parkeergarage.