Winnaars ICT-initiatieven in het onderwijs 2022 bekend

Gepubliceerd op 11 november 2022 om 09:03

De winnaars van de KIEN Future Proof Awards 2022 in de categorieën meest creatief, meest vernieuwend en meest inspirerend zijn bekend. Tijdens de daverende awardshow op 9 november jl., die in het teken stond van het gebruik van digitale middelen in het onderwijs, namen de winnaars hun award in ontvangst.

Winnaars

Vanaf september konden de leden van KIEN namen van initiatieven die het onderwijs met ICT verrijken doorgeven. Dit zijn 9 voorstellen geworden vanuit alle schoolsectoren. In oktober volgde een stemronde waarvoor spontaan eigen promotiecampagnes via social media werden opgezet. In totaal werden 1222 stemmen uitgebracht. De winnaars in de categorieën meest creatief, vernieuwend en inspirerend werden tijdens de Future Proof Awardshow op 9 november bekendgemaakt. Onder leiding van dagvoorzitter Lars Sorensen, overhandigde Tim Verlaan (directeur KIEN) de awards aan de winnaars.

Meest creatief:
• Rick Keldermans – Docent Engels HBO Drechtsteden: Kennisclips gebruiken als
instructiemiddel en instructiefilms maken.
Meest vernieuwend:
• Kim van Schie – Docent Verpleegkunde Da Vinci College Zorg & Welzijn: Lesson Up, leerrendement en lesplezier verhogen met ICT.
Meest inspirerend:

• Team praktisch leren – SPON De Kameleon: Digitaal lesaanbod voor leerlingen met
een lager IQ.

Over de organisatie

De coöperatie KIEN u.a. is in 2013 opgericht door onderwijsorganisaties uit de regio Zuid- Holland Zuid (Da Vinci College, HBO-Drechtsteden, Stedelijk Dalton Lyceum, Stichting H3O, SPON, Nestas-scholengroep, Hans Petrischool en SWV Drechtsteden). Samen geven wij invulling aan de ICT-behoeftes en -vraagstukken die nu en in de toekomst belangrijk zijn voor het onderwijs. KIEN is de initiatiefnemer van de Future Proof Awards. De ondersteuning wordt verzorgd door bureau Iventors. Zij hebben het concept verder vormgegeven i.s.m. Lars Sørensen en hebben de organisatie van het event op zich genomen.


«   »