Amerikaanse Limo-picknick Buiten de Waterpoort en zomersluiting inspiratieplekken

Op vrijdagochtend 12 juli, van 10:00 tot 12:00 uur, organiseert de LimonadeBrigade een fantastische Amerikaanse picknick op het terrein Buiten de Waterpoort. Deze gezellige ochtend markeert het einde van het seizoen voor het MamaCafé, het PeuterCafé en de Ouder Kind Inloop. Na deze activiteit zal de LimonadeBrigade vier weken gesloten zijn voor een welverdiende zomervakantie.

Lees meer »

Warme Zomermarkt op Camping Gasthuis

Op dinsdag 9 juli vond de jaarlijkse Zomermarkt plaats bij het Gasthuis. De opbrengst van de markt komt ten goede aan de bewoners van het verpleeghuis het Gasthuis. Vanwege het uitzonderlijk warme weer werd besloten de markt te verplaatsen naar de 'Camping' van het Gasthuis.

Lees meer »

Sportweek Oosterlicht in Gorinchem-Oost

In de eerste week van de zomervakantie is er een sportweek op het Dalemplein. Kinderen en jongeren zijn 's middags en 's avonds welkom om te voetballen, korfballen, volleyballen, dansen of basketballen. Op het kerkplein van het Oosterlicht is iedereen welkom voor een drankje.

Lees meer »

Geen groot scherm voor halve finale Nederland-Engeland op de Groenmarkt

De halve finale tussen Nederland en Engeland zal woensdag niet te zien zijn op een groot scherm op de Groenmarkt. Mocht Nederland de finale bereiken, dan overweegt Horeca Grote Markt wel een scherm te plaatsen. Tot nu toe is dit echter niet mogelijk geweest, omdat er geen vergunning werd afgegeven vanwege onvoldoende politiecapaciteit en omdat de wedstrijd als risicowedstrijd werd bestempeld. Het is dus nog onzeker of de horeca een vergunning voor een groot scherm kan bemachtigen.

Lees meer »

Hippiefestival 2024 - zaterdag met storm en zondag met buien en toch was het een feest

Zaterdagmiddag was het al aardig druk bij het Hippiefestival. De temperatuur was aangenaam en er viel weinig regen, maar de wind zorgde wel voor enige overlast. Vanwege de veiligheid werd de muziek bij het grote podium tijdelijk stopgezet. Helaas duurde deze onderbreking een behoorlijk lange tijd, waardoor het optreden van de Vale Gieren als eerste van het programma geschrapt moest worden. 

Lees meer »

Maak­plaats in Bibliotheek

Nog één weekje bikkelen en dan is het Zomervakantie! Ontdek, in de bibliotheek,  nieuwe dingen in de Maakplaats, waar je kunt spelen, knutselen, experimenteren en digitaal creatief zijn. Het is een plek waar taal, technologie en toekomst samenkomen. Iedereen is welkom om mee te doen! De Maakplaats is speciaal ontworpen voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.

Lees meer »

Vrijdagavond start Hippiefestival

Hippies in en rond Gorinchem kunnen zich verheugen op drie dagen plezier tijdens het Hippiefestival Buiten de Waterpoort. De festiviteiten beginnen vanavond met een opening op 18:55 uur door stadsdichter Martin Rensen. Het festival wordt zondagavond om 21 uur afgesloten door DJ Fons, die verzoeknummers zal draaien.

Lees meer »

Bakworkshop Taart maken

Ontdek de kunst van het bakken onder leiding van patissier Evelien van Bakery Boutique. Tijdens deze workshop leer je de fijne kneepjes van het creëren van een authentieke Charlotte taart met lange vingers.

Lees meer »

Hippiefestival 2024

Beleef drie dagen, op 5, 6 en 7 juli, de magie van Woodstock! Music, Peace en Love aan de Merwede, bij Buiten de Waterpoort in Gorinchem. Een festivalervaring die je niet wilt missen! Voel de warmte van de zon op je huid terwijl je, met een drankje in je hand, danst op de beste hits uit de tijd van Flower Power. Meer dan twintig live-acts brengen je volledig terug naar de sfeer van Woodstock.

Lees meer »

Ontdek de tijd van Ridders en Jonkvrouwen

Deze zomer onthult Slot Loevestein de tijd van ridders en jonkvrouwen. De zomervakantie is gewijd aan de middeleeuwen. Zodra je de toegangspoort passeert, stap je een andere wereld binnen, vol avontuur en geschiedenis.

Lees meer »