Bridgeclub Gorkum viert 80-jarig bestaan

Gepubliceerd op 9 juli 2024 om 10:36

Bridgeclub Gorkum, de oudste bridgeclub in Gorinchem, viert op 14 juli haar tachtigjarig bestaan. Deze mijlpaal werd afgelopen zaterdag gevierd in hun eigen speelruimte, de kantine van Raptim, die voor de gelegenheid was omgetoverd in een feestzaal. Dit was mede mogelijk gemaakt door de inzet van kantinebeheerder Govert van der Lugt. De gasten werden hartelijk ontvangen door Byoela Bholai, namens de feestcommissie.

Na een boeiende terugblik op de geschiedenis van de bridgeclub, gepresenteerd door oud-voorzitter Zandrie Albada, begon het bridgen. Elke speelronde werd afgesloten met een pubquiz. Aan het einde van de dag was er een prachtig buffet, verzorgd door de Groentetuin uit Gorinchem.

Na het buffet was er de mogelijkheid om te dansen, mee te zingen of gewoon te luisteren naar een band die een repertoire van hits uit de jaren 60, 70 en 80 ten gehore bracht. Dit werd zeer gewaardeerd door de aanwezigen. Als hoogtepunt van de avond werd gezamenlijk de voetbalwedstrijd tussen Nederland en Turkije bekeken. Natuurlijk was de dresscode voor deze gelegenheid: een vleugje oranje bij de feestelijke kleding.

Bridgeclub Gorkum bloeit met vijfentachtig enthousiaste leden en verwelkomt graag nieuwe spelers. Elke maandagavond komt de club samen voor een avond bridge. Bent u nieuw met het spel? Bij genoeg interesse (minimaal drie personen) starten we met bridgelessen. Voor meer informatie bezoekt u onze website van BC Gorkum.

eigen foto