Oekraïense vluchtelingen gehuisvest op Kleine Schelluinsekade

Gepubliceerd op 10 juli 2024 om 17:39

De stad Gorinchem heeft recent Oekraïense vluchtelingen ondergebracht aan de Kleine Schelluinsekade. Op de locatie bij het oude Piratenland zijn woonunits opgezet om als tijdelijke huisvesting te dienen. Hoewel een vorig initiatief voor het plaatsen van deze units niet doorging door een tekort aan bedrijfsaanmeldingen, zijn er nu succesvol woonunits geïnstalleerd.

Eerder waren de Oekraïense vluchtelingen gehuisvest in sloopwoningen van Poort6. De recent opgezette woonunits zullen voor de komende twee jaar plaats bieden aan 150 inwoners. In de afgelopen periode zijn de eerste bewoners verhuisd naar de Kleine Schelluinsekade, waar ze hun nieuwe woningen hebben ingericht en zich gevestigd hebben.

Inmiddels zijn er Oekraïense bewoners vanuit de Haarwijk naar hun nieuwe onderkomens aan de Kleine Schelluinsekade verhuisd.

In mei en juni is er met veel hulp aanzienlijk werk verzet. Er werd onder andere een klusdag georganiseerd waarbij vooral stapelbedden werden gemonteerd en gordijnen opgehangen. De verhuizing van de bewoners vond plaats in twee fasen, met de assistentie van een professioneel verhuisbedrijf.