Landelijke actiedag ziekenhuizen op donderdag 16 maart

Gepubliceerd op 13 maart 2023 om 09:49

Ziekenhuismedewerkers in het hele land voeren op donderdag 16 maart actie voor een betere cao. De vakbonden hebben voor die dag een zondagsdienst afgekondigd. Dat betekent dat er wordt gewerkt zoals normaal gebeurt op een zondag. Ook het Beatrixziekenhuis en de Lingepolikliniek doen mee aan deze actiedag. In dit bericht krijgt u antwoord op de meest gestelde vragen over de actiedag.

Gaat mijn afspraak door?

Heeft u een afspraak op donderdag 16 maart? Als uw afspraak niet doorgaat, wordt u persoonlijk geïnformeerd. Wij bellen u. U hoeft dus niet zelf te bellen.

Heeft u op dinsdag 14 maart om 12.00 uur nog niets gehoord? Dan gaat uw afspraak door. Twijfelt u daarover? Bel na dinsdag 12.00 uur gerust met de afdeling waar u een afspraak heeft.

Is het ziekenhuis helemaal dicht op 16 maart?

De spoedeisende zorg in het Beatrixziekenhuis gaat gewoon door. Ook zorg die we niet kunnen uitstellen gaat door. Daarbij kunt u denken aan zorg voor patiënten met kanker.
En er zijn natuurlijk patiënten die op een verpleegafdeling verblijven. De zorg op deze afdelingen gaat gewoon door. Ook bezoekers zijn van harte welkom tijdens de bezoekuren.

Kan ik 16 maart bellen met vragen?

Op 16 maart zijn onze zorgverleners niet telefonisch bereikbaar. Op vrijdag 17 maart zijn we weer bereikbaar.

Ik heb een afspraak op 16 maart, maar ik ben niet gebeld. Wat moet ik doen?

Wij moeten veel patiënten bellen om hun afspraak te verzetten. We werken zo snel mogelijk, maar dit kost wel tijd.
Als uw afspraak wordt verzet, dan bellen wij u. Bent u na dinsdag 14 maart 12.00 uur niet gebeld, dan kunt u natuurlijk zelf bellen met de afdeling waar u een afspraak heeft. 

Ik moet bloed laten prikken. Is dat mogelijk op 16 maart in het Beatrixziekenhuis of in de Lingepolikliniek?
Het laboratorium is geopend voor bloed prikken en om materiaal  in te leveren. U kunt op de normale openingstijden terecht.


«   »