Actie voor Turkije en Syrië op het Altena College

Gepubliceerd op 9 maart 2023 om 11:16

“Als een professioneel keukenteam werd alles tot in de puntjes voorbereid. Alle benodigdheden werden klaargezet, alle groenten netjes gesneden en verdeeld. Het enthousiasme en de bereidwilligheid van de leerlingen om er een mooie actie van te maken spatte ervan af.” Docent Diede Vreeswijk kijkt terug op een mooie actiedag voor Turkije en Syrië: “Ik ben supertrots op de leerlingen van brugklas B1A.”

Op woensdag 22 februari is klas B1A samen met docent Diede Vreeswijk en een aantal collega-docenten in het kooklokaal aan de slag gegaan met het bereiden en verkopen van honderden broodjes hamburger. De actie was in de dagen ervoor al aangekondigd en bij iedereen aanbevolen. Veel leerlingen kwamen in de pauze naar de aula om een lekker broodje te scoren, wat resulteerde in een mooie opbrengst van € 784,70.

Op dinsdag 7 maart is de cheque overhandigt aan Hugo Baas van stichting GAiN. Stichting GAiN - met o.a. een logistieke vestiging in Sleeuwijk - zet in Turkije en Syrië noodhulp in via lokale partners. Het geld dat de actie van brugklas B1A heeft opgebracht wordt o.a. besteed aan prefab huisjes voor de mensen in Turkije die hun huis zijn kwijtgeraakt.

Mede dankzij de sponsoring van Schouten Europe Giessen van de vega burgers en Jumbo Hank voor sponsoring van de broodjes heeft de actie een extra mooie opbrengst opgeleverd.

eigen foto


«   »