Terugkeer Ravelijn voor Vesting Gorinchem

De vesting van Gorinchem wordt weer iets completer met de terugkeer van het ravelijn aan de Merwede. Dit is aangekondigd door Waterschap Rivierenland in verband met de aanleg van het Ravelijn bij de Dalemsedijk. Als onderdeel van de dijkversterking tussen Gorinchem en Waardenburg wordt het erfgoed van de Nieuwe Hollandse Waterlinie op verschillende plaatsen beter zichtbaar gemaakt.

Lees meer »

Verwenmiddag voor Vrouwen

Wijkcentrum de Rozenobel, de Welzijnscoaches en diverse andere lokale partners slaan de handen ineen voor een Verwenmiddag voor Vrouwen op donderdagmiddag 25 april 2024. Deze gratis verwenmiddag is bedoeld voor vrouwen die dit goed kunnen gebruiken!

Lees meer »

Koningsfeest Gorinchem: Een Dag Vol Feestelijke Activiteiten

Op zaterdag 27 april staat Gorinchem in het teken van het Koningsfeest, met een scala aan activiteiten verspreid over de gemeente. De binnenstad opent om 08.00 uur met een kleurrijke kleedjesmarkt en entertainment in de Gasthuisstraat, Hoogstraat, Arkelstraat en Langedijk. Op de Groenmarkt, omgedoopt tot Maximaplein voor de gelegenheid, wachten kraampjes met wereldse activiteiten en een speciaal Kinderplein.

Lees meer »

Mooiste vestingwallen, nog mooier

Het is een prachtige ervaring, een wandeling over de mooiste vestingwalen van Nederland, lijkt nog mooier geworden. Steeds meer wandelaars gaan erop uit om nog meer te genieten van al dat moois.

Lees meer »

De kracht van de Living Library

Na het succes van de eerste editie, verwelkomde de bibliotheek van Gorinchem op zaterdag 13 april voor de tweede keer de Living Library. Het evenement, mede georganiseerd door de gemeente Gorinchem en woningcorporatie Poort6, trok opnieuw veel belangstelling. Bijzonder aan deze editie was de aanwezigheid van Wethouder Eva Dansen, die het belang van inclusie en diversiteit benadrukte.

Lees meer »

Lokale Lionsclub schenkt €10.000 aan Hospice en Voedselbank Gorinchem

Dinsdagavond ontvingen zowel de Hospice als de Voedselbank in Gorinchem een hartverwarmende donatie van €10.000 elk, mogelijk gemaakt door de vrijgevige steun van de lokale Lionsclub. Deze genereuze bijdrage is voortgekomen uit de verkoop van het populaire culinaire boek "Smakelijk eten in Gorcum en omstreken", uitgebracht door de Lions afdeling Gorinchem en omstreken.

Lees meer »