Uitbreiding Schone-Winkelstraat-Estafette

Gepubliceerd op 4 september 2023 om 10:39

Aanstaande woensdagochtend 6 september is het weer zover: de vijfde Schone-Winkelstraat-Estafette gaat van start. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om deel te nemen aan dit milieubewuste evenement en samen te werken aan een schonere stad. Deze maand wordt het doelgebied opnieuw uitgebreid en richten we ons op de Groenmarkt.

Om 9 uur zal wethouder Eva Dansen het startsein geven voor de schoonmaak estafette.  Deelnemers ontvangen een schoonmaaksetje bestaande uit grijpers, handschoenen, een steelveger-en-blik en een vuilniszak. U mag dit setje houden en hergebruiken bij de volgende Schone-Winkelstraat-Estafette op 4 oktober, evenals bij alle gelegenheden waarbij u de entree van uw zaak schoonveegt en zwerfvuil en peuken opruimt.

Ook het karretje van Waardlanden is weer aanwezig om de prullenbakken te legen en de vuilniszakken mee te nemen, waardoor we samen kunnen zorgen voor een schone omgeving. Schoon Gorinchem zal zich bezighouden met het verwijderen van peuken en nodigt winkeliers en horeca-ondernemers die nog niet hebben deelgenomen van harte uit om mee te doen.

Winkeliers van de Gasthuisstraat, Hoogstraat, Burgstraat, Langendijk en Arkelstraat, waar de Schone-Winkelstraat-Estafette al was geïntroduceerd worden ook uitgenodigd om deel te nemen aan de start op de Groenmarkt. Hoe meer mensen zich inzetten, hoe schoner en aantrekkelijker onze stad wordt.

Met elkaar is het heel gezellig schoonmaken. Na afloop, rond 09.30 uur, sluiten we af met een heerlijk bakje koffie in het museum.

Laten we samenwerken aan een schone en mooie Gorinchem. Uw deelname maakt een verschil!

foto: GP-buro