Jubileumconcert Da Capo

Regionaal gemengd koor Da Capo viert op zaterdagavond 20 april het 20-jarig bestaan met een grandioos Jubileumconcert! Dit concert vindt plaats in de Oosterlichtkerk aan de Kruithoorn 1 in Gorinchem. Aanvang 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur.

Lees meer »

Schoonmaakactie Kanaal van Steenenhoek

Tijdens de Landelijke Opschoondag, 23 maart,  organiseert burgerinitiatief Schoon Gorinchem samen met de Gorcumse Roeivereniging een schoonmaakactie op de oevers van het Kanaal van Steenenhoek. Doe je mee?

Lees meer »

Nederlandse glastuinbouwsector komt met tegengeluid op uitspraken president Knot van De Nederlandse Bank

De recente uitspraken van president Klaas Knot van De Nederlandse Bank (DNB) in het tv-programma Buitenhof (eind januari) over de toekomst van de Nederlandse glastuinbouw heeft geleid tot commotie in de sector. Knot zei in Buitenhof dat Nederland zou moeten stoppen met economische activiteiten waarvan de maatschappelijke baten niet opwegen tegen de kosten, in dat verband werd o.a. de glastuinbouw genoemd. 

Lees meer »

Lezing Eva Bronsveld in De Aanlegsteiger

Op woensdag 13 maart verwelkomt De Aanlegsteiger om 19.30 uur Eva Bronsveld voor een inspirerende lezing over temperamentvolle kinderen. De lezing vindt plaats in De Aanlegsteiger, gelegen aan Vissersdijk 30, Gorinchem.

Lees meer »

Unitas laat ukkies 2-4 jaar voetballen.

Voetballen als Christiano Ronaldo, Virgil van Dijk of Vivianne Miedema? Bij Unitas kunnen de allerkleinste (2-4 jaar) nu hun eerste ‘echte’ voetbalminuten maken. Behalve dat voetbal natuurlijk ontzettend leuk is, helpt het ook enorm mee aan de ontwikkeling van het kind. Denk aan het verbeteren van de motoriek (balans, coördinatie), concentratie, structuur en sociale vaardigheden. 

Lees meer »

Basisschoolleerlingen strijden tegen elektronisch afval

Wist u dat meer dan de helft van al het elektronisch afval nog steeds niet gerecycled wordt? Een gemiste kans, want dit afval zit boordevol waardevolle materialen en grondstoffen. Gelukkig kunnen we hier samen iets aan doen! Om het belang van recyclen te benadrukken en het makkelijker en leuker te maken, organiseert Waardlanden van 11 maart tot en met 4 april de E-waste Race.

Lees meer »

Ideeën voor Open Havendag?

Het blijft jammer dat Gorinchem de Open Havendag niet meer organiseert. Er gaan dan ook steeds meer stemmen op om te proberen dit verdwijnen tegen te houden. Zelfs Mooi Gorinchem besteedt er aandacht aan op hun Facebook.

Lees meer »

Matthäus Passion in Grote Kerk

Voor de 26ste maal zal vrijdagmiddag, 29 maart, de Matthäus Passion worden uitgevoerd in de Grote Kerk te Gorinchem. Net als vele voorgaande jaren zal het weer een zeer indrukwekkende uitvoering worden.

Lees meer »

Veteranencafé in “De Bunker”

Op zaterdag 2 maart 2024 vindt er in "DE Bunker," gelegen aan Vijfde Uitgang 3-5, 4201 XH Gorinchem weer een Veteranencafé plaats. Het Veteranencafé zal plaatsvinden tussen 14:00 en 17:00 uur.

Lees meer »

Inofec Vestingloop Gorinchem uitverkocht

Het wandel- en hardloopevenement Inofec Vestingloop Gorinchem dat zondag 3 maart voor de vijfde maal plaats vindt is met 2.000 inschrijvingen volledig uitverkocht. Nooit eerder wist het evenement zoveel deelnemers te trekken en de organisatie EPICinderunning is dan ook zeer verheugd over het enthousiaste rondom het sportevenement.

Lees meer »

Open Havendag wordt gemist

In Gorinchem horen we toch stemmen die graag de Open Havendag nieuw leven in willen blazen, na de aankondiging van de gemeente om hiermee te stoppen na meer dan dertig jaar.

Lees meer »