Damen start pilot circulaire scheepssloop

Deze week start Damen Shipyards Group een pilot waarbij op de Botlek-locatie van Damen Shiprepair Rotterdam een kleine sleepboot op circulaire wijze en volledig volgens de EU-voorschriften gedemonteerd wordt. De pilot dient als test, waarna deze methode van ‘groene’ scheepsontmanteling en recycling commercieel en ook voor grotere vaartuigen wordt aangeboden.

Lees meer »

Koningsfeest Gorinchem: Een Dag Vol Feestelijke Activiteiten

Op zaterdag 27 april staat Gorinchem in het teken van het Koningsfeest, met een scala aan activiteiten verspreid over de gemeente. De binnenstad opent om 08.00 uur met een kleurrijke kleedjesmarkt en entertainment in de Gasthuisstraat, Hoogstraat, Arkelstraat en Langedijk. Op de Groenmarkt, omgedoopt tot Maximaplein voor de gelegenheid, wachten kraampjes met wereldse activiteiten en een speciaal Kinderplein.

Lees meer »

Terugkeer Ravelijn voor Vesting Gorinchem

De vesting van Gorinchem wordt weer iets completer met de terugkeer van het ravelijn aan de Merwede. Dit is aangekondigd door Waterschap Rivierenland in verband met de aanleg van het Ravelijn bij de Dalemsedijk. Als onderdeel van de dijkversterking tussen Gorinchem en Waardenburg wordt het erfgoed van de Nieuwe Hollandse Waterlinie op verschillende plaatsen beter zichtbaar gemaakt.

Lees meer »

Verwenmiddag voor Vrouwen

Wijkcentrum de Rozenobel, de Welzijnscoaches en diverse andere lokale partners slaan de handen ineen voor een Verwenmiddag voor Vrouwen op donderdagmiddag 25 april 2024. Deze gratis verwenmiddag is bedoeld voor vrouwen die dit goed kunnen gebruiken!

Lees meer »

Mooiste vestingwallen, nog mooier

Het is een prachtige ervaring, een wandeling over de mooiste vestingwalen van Nederland, lijkt nog mooier geworden. Steeds meer wandelaars gaan erop uit om nog meer te genieten van al dat moois.

Lees meer »

De kracht van de Living Library

Na het succes van de eerste editie, verwelkomde de bibliotheek van Gorinchem op zaterdag 13 april voor de tweede keer de Living Library. Het evenement, mede georganiseerd door de gemeente Gorinchem en woningcorporatie Poort6, trok opnieuw veel belangstelling. Bijzonder aan deze editie was de aanwezigheid van Wethouder Eva Dansen, die het belang van inclusie en diversiteit benadrukte.

Lees meer »