Veertig jaar bij Dierenasiel Gorinchem

Dit jaar viert Cora Rikkelman een opmerkelijke mijlpaal: haar veertigjarig jubileum bij Dierenasiel Gorinchem. In die vier decennia zijn er talrijke veranderingen doorgevoerd, met name in de regelgeving en de verbetering van de faciliteiten.

Lees meer »

Plastic Guerrilla en De Windroos: trashhunters!

VMBO-school De Windroos, gelegen aan de Wilhelminalaan, gaat samen met de milieugroep De Plastic Guerrilla (DPG) een opruimactie organiseren. Op 27 en 28 mei zullen de eerste- en tweedejaarsleerlingen zwerfafval gaan verzamelen. Recentelijk heeft de school in de lessen aandacht besteed aan een schoon milieu, duurzaamheid, leven in een omgeving zonder afval en de negatieve effecten van plastic en ander afval.

Lees meer »

Gorinchem breidt laadpunten voor elektrische auto's uit

Gorinchem beschikt momenteel over tweehonderd oplaadpunten voor elektrische auto's, verdeeld over verschillende locaties zoals Avelingen-Oost, het Beatrixziekenhuis en het Van der Valkhotel. Het streven is om tegen 2030 het aantal oplaadpunten te verhogen naar duizend, om tegemoet te komen aan de toenemende vraag. Het ontwikkelen van een laadagenda is cruciaal om deze groei te versnellen.

Lees meer »

Kinderslaapcoach in MamaCafé

Op vrijdag 24 mei zal Linda Bos, een kinderslaapcoach, aanwezig zijn in het MamaCafé in de bibliotheek aan Groenmarkt 1 om te spreken over slaapproblemen bij kinderen.

Lees meer »

Genieten van de zonsondergang

Michel de Ruiter verrast ons telkens opnieuw met prachtige foto's die hij op verschillende tijdstippen van de dag neemt. Zondagavond toonde hij dat een wandeling met een camera in de hand, zelfs tijdens zonsondergang, schitterende plaatjes kan opleveren.

Lees meer »

Wandel met gids door en rond de Vesting

De Werkgroep Vesting Gorinchem biedt elke maand twee unieke gratis vestingwandelingen aan. Tijdens deze wandelingen deelt een gids verhalen over de militaire geschiedenis van de vestingstad, de historische gebouwen en de verdedigingswerken die bedoeld waren om de stad en haar inwoners te beschermen tegen vijanden en overstromingen. Bovendien zijn er prachtige uitzichten over de Merwede te bewonderen.

Lees meer »

Verdubbelaar bij donaties

Deze maand is gewijd aan de 'Verdubbelaar', een initiatief van Stichting Armoedefonds ter ondersteuning van organisaties die gezinnen in armoede bijstaan.

Lees meer »

In gesprek over ongewenste kinderloosheid

Praat je wel eens over een onvervulde kinderwens, of is het moeilijk om het gesprek te starten omdat je niet weet hoe de ander zal reageren? Eén op de zes koppels ondervindt problemen met het krijgen van kinderen. Desondanks blijft het een uitdaging om hierover te praten. Kinderwenscentrum Nij Linge neemt letterlijk en figuurlijk stappen om het taboe rond vruchtbaarheidsproblemen te doorbreken. Daarom organiseert de kliniek op 23 mei de 'Walk for Fertility'.

Lees meer »

Samenwerking bezegeld voor het project Welzijn op Consult

Rivas Zorggroep, het Sociaal Team Gorinchem en de gemeente Gorinchem hebben de uitbreiding van de samenwerking tussen MEEVivenz en Rivas bezegeld binnen het project Welzijn op Consult. Via dit project kan de wijkverpleging een cliënt doorverwijzen naar het Sociaal Team of naar de welzijnscoaches van de gemeente en vindt er een nauwe samenwerking plaats. Zo vindt de juiste zorg plaats op de juiste plek.

Lees meer »