Meerdaagse stremming veer Brakel wegens werkzaamheden dijkversterking

De aanrijroute naar de veerverbinding over de Waal tussen Herwijnen en Brakel gaat veranderen. De werkzaamheden worden in delen uitgevoerd. Het is hierdoor helaas niet mogelijk om van maandag 10 juni tot en met vrijdag 14 juni met de veerpont te varen. Door de werkzaamheden aan de dijk komt er een nieuwe aansluiting bij de veerpont bij Herwijnen. Er komt een nieuwe extra weg onderlangs de Waaldijk.

Lees meer »

Sprookjeshuwelijk in Gorinchem van bijzonder stel

Afgelopen vrijdag heeft Denise Motz een sprookjesbruiloft mogen fotograferen in Gorinchem van een wel heel bijzonder bruidspaar. Namelijk die van het verliefde stel Henrieke en Daniel! Zij zijn op 24 mei 2024, na twee jaar verloofd te zijn geweest, in het huwelijksbootje gestapt.

Lees meer »

Verdubbelaar bij donaties

Deze maand (mei) is gewijd aan de 'Verdubbelaar', een initiatief van Stichting Armoedefonds ter ondersteuning van organisaties die gezinnen in armoede bijstaan. Nog even voor de mensen die het misschien hebben gemist. Uw laatste kan om uw euro te verdubbelen.

Lees meer »

Caribabad onder water?

Doe mee met de zwem4daagse van 28 tot een met 31 mei in Gorinchem. Op donderdag 30 mei staan de duikinstructeurs van de Gorcumse Duikclub OSCG voor je klaar met snorkelbril en vinnen. Ze nemen je mee onder water! Zo zag je het Caribabad nog nooit! 

Lees meer »

Veertig jaar bij Dierenasiel Gorinchem

Dit jaar viert Cora Rikkelman een opmerkelijke mijlpaal: haar veertigjarig jubileum bij Dierenasiel Gorinchem. In die vier decennia zijn er talrijke veranderingen doorgevoerd, met name in de regelgeving en de verbetering van de faciliteiten.

Lees meer »

Plastic Guerrilla en De Windroos: trashhunters!

VMBO-school De Windroos, gelegen aan de Wilhelminalaan, gaat samen met de milieugroep De Plastic Guerrilla (DPG) een opruimactie organiseren. Op 27 en 28 mei zullen de eerste- en tweedejaarsleerlingen zwerfafval gaan verzamelen. Recentelijk heeft de school in de lessen aandacht besteed aan een schoon milieu, duurzaamheid, leven in een omgeving zonder afval en de negatieve effecten van plastic en ander afval.

Lees meer »

Gorinchem breidt laadpunten voor elektrische auto's uit

Gorinchem beschikt momenteel over tweehonderd oplaadpunten voor elektrische auto's, verdeeld over verschillende locaties zoals Avelingen-Oost, het Beatrixziekenhuis en het Van der Valkhotel. Het streven is om tegen 2030 het aantal oplaadpunten te verhogen naar duizend, om tegemoet te komen aan de toenemende vraag. Het ontwikkelen van een laadagenda is cruciaal om deze groei te versnellen.

Lees meer »

Kinderslaapcoach in MamaCafé

Op vrijdag 24 mei zal Linda Bos, een kinderslaapcoach, aanwezig zijn in het MamaCafé in de bibliotheek aan Groenmarkt 1 om te spreken over slaapproblemen bij kinderen.

Lees meer »