Laat Dat Nou Maar Aan Mij Over

Zienden zijn volgens Vincent Bijlo betreurenswaardige wezens. In zijn jubileumshow Laat Dat Nou Maar Aan Mij Over wil de blinde cabaretier de meelijwekkende zienden een hart onder de riem steken en een handje helpen

Lees meer »

50 Jaar Symposion

In 1974 stond Gorinchem in het teken van het Symposion. In deze innovatieve  kunstmanifestatie speelden geometrische abstractie en natuur de hoofdrol. Lokale  en internationale kunstenaars werden verbonden met bedrijven uit de regio. Uit  deze samenwerkingen zijn beelden voortgekomen die nog altijd een  toonaangevende rol spelen in de publieke ruimte van de stad. Deze werken, van  onder andere Ad Dekkers, Ewerdt Hilgeman, Herman de Vries, Ryszard Winiarski  en François Morellet vertegenwoordigen een uniek artistiek tijdsbeeld dat nog  altijd vele kunstliefhebbers op de been brengt.  

Lees meer »

Succesvolle Optredens van BazzBrass tijdens Culturele Zondag

Tijdens de laatste Culturele Zondag aan de Dalemwal werden muziekliefhebbers getrakteerd op een prachtig uur vol muziek, verzorgd door zowel het jeugdopleidingsconcert van BazzBrass als het grote orkest. De optredens brachten een diverse selectie aan composities en liet zien dat talent en passie voor muziek geen leeftijdsgrenzen kennen

Lees meer »

Scholierendrukte bij IFFG Bios Centraalpunt

Vrijdag 12 april genoten ruim 400 scholieren met hun docenten van films in de IFFG Pop-Up Bios bij het Centraal Punt aan de Haarsekade in Gorinchem. Normaal gesproken zou het Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG) hebben plaats gevonden van 11-14 april, maar dit moest worden geannuleerd door het ontbreken van de verwachte bioscoop. Het IFFG zorgt, samen met diverse partners en ondernemers uit de stad, dat iedereen dit jaar toch kan genieten van het actuele programma aanbod.

Lees meer »

Expositie Piet de Hoon geopend door Sjors Fröhlich.

Het was een drukte van belang, afgelopen woensdag in het Hendrick Hamel Museum. Niemand minder dan burgemeester Sjors Fröhlich van de gemeente Vijfheerenlanden, opende daar de expositie met werk van kunstschilder Piet de Hoon (1896-1980). Ameide, waar de Hoon werd geboren, maakt uit van Vijfheerenlanden.

Lees meer »

Meer muziek tijdens Culturele Zondag

Op 14 april is het weer Culturele Zondag. Dit evenement staat open voor pop-up optredens, waardoor verrassende toevoegingen aan het programma mogelijk zijn. Dit jaar heeft De Bazuin, hoewel geen vaste deelnemer, besloten om een voorjaarsconcert te organiseren als bijdrage aan de Culturele Zondag.

Lees meer »

Diploma’s Gorcumkunde uitgereikt

Afgelopen zaterdag eindigde de 12 e cursus Gorcumkunde met de uitreiking van de diploma’s in het Archeologisch depot. Najaar 2017 werd gestart met een cursus van tien zaterdag ochtenden waarin men alles te weten komt over Gorinchem. Twaalf thema’s komen aan bod met lezingen, excursies en een stadswandeling. 

Lees meer »

Nationale Museumweek

Zaterdag begon de Nationale Museumweek. Deze duurt t/m 5 april. Tijdens de Nationale Museumweek nodigen zo'n 450 musea je uit om inspiratie op te doen en uit je dagelijkse patroon te stappen. Uiteraard doet het Gorcums Museum hier aan mee.

Lees meer »

Mannen van Naam - Mooie Liedjes, Sterke Verhalen

Ton Smulders, Ad Grooten en Wilbert van Duinhoven stonden alle drie aan de basis van de bekende band Pater Moeskroen. Drie mannen die hun sporen in de muziek en de kleinkunst ruimschoots verdiend hebben. Nu zijn ze ietsje ouder, misschien ook wel wijzer, en zoeken ze nog steeds podia op om hun kunsten te vertonen.

Lees meer »

Familiefolk in Het Zevende Huis

Tijdens de Culturele route in Gorinchem op 14 april zal de familiefolkformatie Liguster in huistheater Het Zevende huis hun grappige, ontroerende, swingende en intrigerende muziek brengen. Moeder: Helga Buitelaar zingt samen met dochters: Erin en Dane Blom en haar man Johan van Drunen. 

Lees meer »

Fred Delfgaauw - Paradijsvogels

Fred Delfgaauw is geïntrigeerd door mensen die worden gezien als ‘een vreemde eend in de bijt’. "Wie is er nu gek? Misschien hebben ze juist wel gelijk.", aldus Delfgaauw.

Lees meer »